Turism
Romania → Bihor

Bihor

Stațiunea Stâna de Vale

Stațiunea Stâna de Vale este una dintre cele mai frumoase și renumite stațiuni turistice din România. Situată în munții Vlădeasa, într-un peisaj deosebit de frumos la o altitudine de 1100 m în mijlocul pădurilor de brazi, stațiunea este un loc foarte potrivit pentru petrecerea concediului de odihnă și refacerea săătății.

Poiana Ponor

Poiana Ponor declarată Rezervaţie Naturală este o depresiune alungită situată între culmi muntoase înalte şi împădurite în munţii Apuseni.

Cascada Săritoarea Ieduţului

Într-un cadru natural deosebit de pitoresc oferit de ferigile uriaşe , brazii, pajiştile şi poienile din munţii Bihorului, pe drumul de acces Stâna de Vale-Coada Lacului Leşu urmând o potecuţă marcată se găseşte cascada Săritoarea Ieduţului care îşi face simţită prezenţa prin zgomotul produs de căderea apei.

Rezervaţia Padiş

Rezervaţia Padiş este una dintre cele mai frumoase regiuni din România fiind foarte căutată de turişti.În aceasta zona poate fi admirat un relief carstic, platoul fiind presărat cu tuneluri, peşteri, cascade subterane, avene, toate de o frumuseţe uimitoare şi oferind peisaje unice.

Cheile Râmetului

Supranumite si Cheile Râmetilor, acest obiectiv se află în partea de est a munţilor Trascău fiind cel mai mare obiectiv natural din aceşti munţi, aproape de mănăstirea Râmeti, iar de la mănăstire spre satul Cheia se poate ajunge direct pe traseul cheilor Râmetului.

Peştera din Valea Rea

Peştera din Valea Rea este considerată a fi atât una din cele mai mari peşteri din România, cât şi una din peşterile cele mai frumoase şi dificil de parcurs în care de altfel e adăpostită cea mai mare cascadă subterană din România.

Rezervaţia naturală Pârâul Peţa

Rezervaţia pârâul Peţa este un obiectiv turistic de mare importanţă, unic în România şi în lume care se întinde pe o suprafaţă de 4 ha adăpostind floarea de lotus în lacul termal şi oferind beneficiile balneoclimaterice tuturor celor care vin în această zonă pentru tratamentul unor afecţiuni.

Dealul Piatra Galbenei. O oază de linişte

Panorama munţilor Apuseni dezvăluie în faţa iubitorilor de munte privelişti care cheamă spre a fi descoperite.Dealul Piatra Galbenei fiind una din aceste locaţii spectaculoase.

Peştera cu apă

Peştera cu Apă de la Bulz situată la 336 metri altitudine reprezintă exurgenţa apelor din Depresiunea Ponoare şi peşterea Ponor Săncuţa, aceastea formează unul dintre cele mai impresionante sisteme carstice din munţii Pădurea Craiului.

Cascada Moara Dracului

Dintotdeauna cascadele prin fascinante căderi de apă au impresionat şi uimit prin frumuseţea lor oferind senzaţii de neuitat. Cascada Moara Dracului se găseşte într-un cadru deosebit de pitoresc pe partea dreaptă a munţilor Vlădeasa pe râul cu acelaşi nume.

Total: 72 1 2 3 4 5