Turism
RomaniaBihorBeiusTuristica → Stațiunea Stâna de Vale

Stațiunea Stâna de Vale - Beius

Stațiunea Stâna de Vale este una dintre cele mai frumoase și renumite stațiuni turistice din România. Situată în munții Vlădeasa, într-un peisaj deosebit de frumos la o altitudine de 1100 m în mijlocul pădurilor de brazi, stațiunea este un loc foarte potrivit pentru petrecerea concediului de odihnă și refacerea săătății.


Situată într-o zonă unde aerul este deosebit de curat, stațiunea Stâna de Vale se bucură și de multe izvoare și cascade, peșteri care sunt în vecinătate. Aici se găsește Izvorul Minunilor, apa despre care se spune că are efecte tămăduitoare fiind foarte apreciată și de asemenea, în perioada de iarnă turiștii sosiți aici beneficiază de o pârtie de ski cu teleski.

În prezent în Stâna de Vale există și o bază de tratament, stațiunea fiind renumită pentru tratarea bolilor cardiovasculare, a afecțiunilor respiratorii și a nevrozelor, aerul deosebit de bogat în ozon având o foarte mare contribuție în acest sens.

În stațiune posibilitățile de cazare sunt multiple și de bună și înaltă calitate în hoteluri și vile moderne.

Din stațiunea Stâna de Vale se pot face excursii la obiectivele turistice din zonă care nu sunt puține la număr, foarte renumite fiind în regiune Cascada Iadolina, Săritoarea Bodohei, Peștera Urșilor, Meziad și alte destinații turistice.


Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: