Turism
Romania → Bucuresti

Bucuresti

Mănăstirea Antim

Mănăstirea Antim a fost ridicată în anul 1713 de către Mitropolitul Antim Ivireanul în apropiere de dealul Mitropoliei, pe locul unei vechi biserici de lemn în care era păstrat Sfântul Mir.

Mănăstirea Fundenii Doamnei

Mănăstirea Fundenii Doamnei situată pe malul lacului Fundeni este una dintre cele mai frumoase realizări ale spătarului Mihail Cantacuzino.

Mănăstirea Radu Vodă

Mănăstirea Radu–Vodă este o superbă construcție în mijlocul Bucureștiului care a fost ridicată între anii 1568-1577 de Alexandru al II-lea Mircea și soția sa Ecaterina ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru victoriile avute.

Mănăstirea Mihai Vodă

Mănăstirea Mihai Vodă a fost ridicată pe locul unei alte biserici şi este considerată drept una din cele mai vechi construcţii din Bucureşti, servind ca reşedinţă pentru unii faraoni înainte de a prelua rolul său bisericesc.

Muzeul Satului

În Bucureşti pe malul Lacului Herăstrău se găseşte Muzeul Satului, expresie a poporului român, a tradiţiei şi valorilor sale. Muzeul Satului a fost creat de Dimitrie Gusti folclorist şi sociolog care spunea despre muzeu că este “sunetul trist al clopotelor istoriei României".

Muzeul Militar

Muzeul national de istorie

Muzeul National de Geologie

Amenajat in cladirea istorica a Institutului Geologic al Romaniei (1906), Muzeul National de Geologie a fost deschis publicului in anul 1990.

Muzeul national de arta

Muzeul Memorial Notara

Total: 28 1 2 3