Turism
Romania → Buzau

Buzau

Stațiunea balneoclimaterică Sângeorgiu de Mureș

Cunoscută pentru proprietățile benefice asupra sănătății oferite de apele termale, acestea sunt recunoscute drept un panaceu natural al celor ce suferă de probleme de ordin medical. Apele sărate termale din stațiunea balneoclimaterică Sângeorgiu de Mureș tratează astfel de afecțiuni încă din 1880, nămolul termal de aici fiind recunoscut la nivel național.

Stațiunea balneoclimaterică Sărata Monteoru

Stațiunea Sărata Monteoru este recunoscută pentru apele termale bogate în proprietăți curative, tratamentele cu nămol având beneficii multiple pentru problemele de ordin medical. În această stațiunea însă nu doar apele termale ajută corpul să se refacă ci și liniștea insuflată de peisajul creat parcă pentru a oferi o oază de vitalitate.

Stațiunea Sângeorgiu de Mureș

Frumoasa stațiune Sângeorgiu de Mureș se găsește aproape de orașul Târgu-Mureș la o altitudne de 320 metri și este una dintre cele mai moderne și frumoase atracții din turismul național.

Barajul Siriu

Barajul Siriu este un baraj de pământ a cărui rol este de a alimenta cu apa potabilă localităţiile din aval pe lângă producerea de energie electrică, rolul industrial şi de apărare împotriva inundaţiilor.

Biserica episcopia

A fost ridicata in anul 1507, in timpul domniei lui Radu cel Mare, iar in 1649 a fost reconstruita de catre Matei Basarab.

Ghetarul Piatra alba

Este un martor de eroziune hidraulica si eolian, aflat la confluenta paraielor Slanic si Jgheab si sub vantul si viscolul, frecvent dinspre N.

Rezervatia Vulcanii noroiosi

Ei reprezinta formatiuni create de gazele naturale provenind de la peste 3.000 de metri adancime, care trec printr-un sol argilos, in combinatie cu apa din panza freatica. Gazele imping spre suprafata apa amestecata cu argila.

Muzeul Judetean Buzau

Schitul Cirnu

Total: 15 1 2