Turism
RomaniaBuzauSiriuBaraj → Barajul Siriu

Barajul Siriu - Siriu

Barajul Siriu este un baraj de pământ a cărui rol este de a alimenta cu apa potabilă localităţiile din aval pe lângă producerea de energie electrică, rolul industrial şi de apărare împotriva inundaţiilor.

Barajul Siriu se găseşte într-o zonă absolut superbă pe raza comunei Siriu, lângă localitatea Lunca Jaristei la 12 km de oraşul Nehoiu.

Barajul are lungimea coronamentului de 570 metri, o înălţime de 122 metri şi a fost ridicat între masivul Siriu şi masivul Podul Calului.

Materialele folosite în construcţia barajului roca, miezul de argilă şi steril. Datorită ridicării acestui baraj s-a dovedit necesară schimbarea rutei drumului DN10, pe marginea lacului Siriu.

Odată cu barajul s-a format lacul de acumulare în apele căruia se oglindeşte vârful Siriu. Lacul are un volum de 155 metri cubi de apă şi lungimea de 11,5 km.

Ca activităţi de agrement în zona din coada lacului se poate pescui, se pot face plimbări cu pluta, de asemenea existând posibilitate de campare.

În prima dumunică după Sfânta Maria, pe malul Lacului Siriu au loc manifestări folclorice la care participă şi interpretul Benone Sinulescu, originar din localitate.

Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: