Turism
Romania → Caras Severin

Caras Severin

Peștera Popovăț

Peștera Popovăț cunoscută și sub numele de Megiurca din Cheile Carașului din munții Aninei a fost descoperită în 1890 în timpul unei dinamitări când s-a deschis o intrare în peșteră.

Peștera Buhui

La intrarea în cadrul Ocolului Silvic Anina pe teritoriul localității cu același nume se află Peștera Buhui. Aceasta se află în Valea Buhui pe Dealul Culmea Urșilor și este peștera cu cel mai lung traseu de apă subteran din Banat.

Barajul Secu

Barajul Secu a fost ridicat pe cursul râului Bârzava şi a fost dat în exploatare în anul 1963 fiind un baraj pe contraforţi, primul din România cu fund de roci stâncoase cu o înălţime de 41 de metri şi lungimea coronamentului de 136 metri.

Peştera Comarnic

Peştera Comarnic situată în zona munţilor Aninei este una dintre cele mai mari peşteri din zona Banatului şi din România, fiind menţionată drept rezervaţie naturală.

Misterul povestii din pestera cu aburi

Redescoperă un tărâm al legendei. Peştera cu aburi ascunde poveşti palpitante legate de aburii emanaţi din peşteră şi de importanţa sa încă de acum 2500 de ani, conform speologilor.

Cheile Nerei

Cheile Nerei se afla in sud-vestul Romaniei in muntii Banatului in partea sudica a Muntilor Aninei si nordul muntilor Locvei fiind parte din Parcul National Cheile Nerei-Beusnita care se intinde pe o suprafata 36000 ha.

Cheile Carasului

Cheile Carasului sunt unele dintre cele mai frumoase si salbatice locuri din Romania.

Teatrul Vechi

Muzeul Farmacia Knoblauch

Schitul Piatra Scrisa

Total: 24 1 2 3