Turism
RomaniaCaras SeverinIabalceaPestera → Peştera Comarnic

Peştera Comarnic - Iabalcea

Peştera Comarnic situată în zona munţilor Aninei este una dintre cele mai mari peşteri din zona Banatului şi din România, fiind menţionată drept rezervaţie naturală.

Peştera Comarnic a fost descoperită în anul 1856, iar în anul 1947 a fost declarată rezervaţie naturală şi din acel moment aceasta face parte din zona Parcului Naţional Semenic–Cheile Caraşului.

Intrarea în peşteră se face prin partea de nord, aici fiind amenajată o poartă metalică, astfelîncât intrarea în peşteră se poate face doar în grup condus de ghid.

Peştera Comarnic se aseamănă cu un muzeu natural în care pereţii sunt încărcaţi cu draperii, cristale minuscule, basoreliefuri de calcit în diferite nuanţe, iar din tavan atârnă stalactite, în timp ce stalagmite în forme variate dau strălucire şi spectaculozitate peşterii.

Sala Zebrelor din Peştera Comarnic se caracterizează prin faptul că tavanul şi pereţii au dungi de calcar stratificate, înnegrite puţin şi intercalate cu silex.

Deşi nu este amenajată special, nici electrificată, peştera Comarnic atrage turiştii conducându-i într-o lume misterioasă, încărcată de aventură.

Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: