Turism
Romania → Cluj

Cluj

Rezervația Piatra Rea

Rezervația Piatra Rea ascunde frumuseți nebănuite, iar orice turist în căutarea spectaculosului florei alpine poate spera la o călătorie la doar câteva minute distanță de stațiunea Borșa.

Cascada Răchiţele. Cascada Vălul Miresei

Cascada Răchiţele situată pe Valea Stânciului este una dintre cele mai frumoase cascade din România. Purtând de asemena denumirea de Vălul Miresei, cascada se află într-o zonă montană foarte frumoasă în partea de est a Masivului Vlădeasa care este formată din creste cu formă de chei.

Cheile Turzii

Cheile Turzii declarate Rezervaţie Naturală Protejată sunt deosebit de cunoscute şi totodată căutate de turişti fiind încadrate în topul celor mai impresionante sectoare de chei din România.

Cheile Turului

Regiunea Cheile Turului oferă un peinsaj aparte. Declarată Rezervaţie Naturală Floristică, Cheile Turului oferă o gamă variată de peşteri şi cascade.

Barajul Tarnita

Barajul Tarniţa are ca scop producerea de energie electrică, însă datorită localizării sale ce dezvăluie un peinsaj aparte şi pentru activităţile sportive organizate pentru turişti, zona este apreciată de iubitorii naturii.

Barajul Dragan

Barajul Dragan impresioneaza prin gradoare servind la acumularea de apa pentru Remeti si prevenind prin constructia sa masiva viiturile si posibilele irigatii, garantand siguranta pentru 100 de ani de la terminarea constructiei sale.

Lacul Tarnita

Lacul Tarnita este un lac de acumulare desemnat drept o zona turistica ce ofera multiple activitati celor pasionati de pescuit si celor care indragesc natura.

Lacul Floroiu

Lacul Floroiu este un lac antropic cu scop hidrologic situat in apropiere de Valea Draganului ce impresioneaza prin peinsajul aparte. Scopul lacului Floroiu este de stopare a viiturilor si acumulare de apa pentru uzina de la Remeti.

Lacul Fantanele

Lacul Fantanele din imediata proximatate a statiunii Belis-Fantanele ete un lac situat la o altitudine de aproape 990 de metri. Lacul Fantanele este inconjurat de un peinsaj feeric prin muntii si pesteri.

Cascada Ciucas

Cascada Ciucas este situata langa Cheile Turzii, nu departe de raul Aries in Defileul Hasdatelor aproape de satul Cornesti la SV de Turda pe cursul superior al Vaii Hasdatii. Traseul are multe rupturi de panta care provoaca repezisuri si cascade.

Total: 51 1 2 3