Turism
Romania → Prahova

Prahova

Mănăstirea Ianculeşti

Între coline împădurite cu foioase: ulmi, paltini, stejari, arţari, tei; între câmpuri înverzite, se află situată mănăstirea Ianculeşti. Mănăstirea a fost ridicată din dorinţa de evlavie şi mai apoi pentru a păstra obiceiul de a dărui fără a aştepta nimic în schimb, acestea fiind elementele ce au făcut din biserica Ianculeşti ceea ce azi reprezintă mănăstirea Ianculeşti.

Barajul Păltinul

Situat într-o zonă deosebit de frumoasă pe Valea Doftanei în cheile numite "La Tocile", barajul Păltinu oferă turiştilor o panoramă deosebită.

Barajul Maneciu

La poalele masivului Ciucaş într-o frumoasă zonă turistică se află Barajul Mâneciu, aproape de localitatea cu acelaşi nume. Barajul, dat în exploatare în anul 1984, este un baraj de pământ de 75 metri înălţime pe râul Teleajen.

Biserica Domneasca

Biserica Domneasca este o ctitorie a Regelui Carol I si a Reginei Elisabeta pictati in marime naturala in pronaos.

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino a fost cladit in anul 1911 in parcul al carui proprietar a fost Printul Gheorghe Grigore Cantacuzino zis "Nababu" din cauza averii sale impresionante.

Muzeul Cezar Petrescu

Cezar Petrescu (1892 - 1961) a locuit in acesta vila din 1937, pana la moartea sa in 1961, cea mai mare parte din opera sa fiind scrisa aici.

Castelul Pelisor

Muzeul de Arta

Muzeul National al Petrolului

Muzeul de Istorie si Arheologie

Total: 23 1 2 3