Turism
RomaniaTimisTimisoaraCastel → Castelul Huniade

Castelul Huniade - Timisoara

Castelul Huniade cunoscut de asemenea sub denumirea de castelul Huniazilor se afla in Timisoara. Castelul a avut numeroase rolul de-alungul istoriei de la resedinta regala, la pasalac turcesc si mai apoi resedinta pentru comandamentul garnizoanei otomane, depozit de arme. Castelul Huniade ca sediul al Muzeului Banatului sta marturie a vremurilor trecute fiind o piesa importanta a istoriei romanilor.

Castelul Huniade a fost construit intre anii 1443 si 1447 in Timisoara de catre comitele de Timisoara Ioan de Hunedoara, pe ruinele unui vechi castel construit in 1307 de Carol Robert de Anjou, rege al Ungariei.

Acest castel a fost resedinta pentru toti principii si regii care au poposit aici, de asemenea in timpul ocupatiei otomane cand Timisoara a fost pasalac turcesc castelul a servit ca resedinta pentru comandamentul garnizoanei otomane.

In anul 1716 castelul a fost renovat schimbandu-si totodata functia in cea de depozit militar si cazarma de artilerie. Castelul Huniade a mai fost renovat de cateva ori, astazi fiind sediul Muzeului Banatului.

Castelul Huniade si-a pastrat organizarea avand o curte patrulatera, un turn donjon si Sala Cavalerilor.

Intrarea castelului este flancata de doi pilastri ce au cate o colectie de arme din Evul Mediu dand un aspect gotic castelului.

Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: