Turism
RomaniaValea Prahovei → Pagina 5

Valea Prahovei

Peștera Puciosului

Denumirea de peștera Puciosului provine de la emanațiile puternice de gaze din această peșteră în urma unor erupții vulcanice. Însă tocmai acest lucru îi conferă un statut aparte printre peșterile din România.

Mănăstirea Fundenii Doamnei

Mănăstirea Fundenii Doamnei situată pe malul lacului Fundeni este una dintre cele mai frumoase realizări ale spătarului Mihail Cantacuzino.

Peștera Buhui

La intrarea în cadrul Ocolului Silvic Anina pe teritoriul localității cu același nume se află Peștera Buhui. Aceasta se află în Valea Buhui pe Dealul Culmea Urșilor și este peștera cu cel mai lung traseu de apă subteran din Banat.

Mănăstirea Golia

Impozantă și semeață mănăstirea Golia datează din secolul XVI și este un punct de atracție al județului Iași, turiștii putând regăsi aici frânturi de istorie și o oază de liniște.

Mănăstirea Horezu

Așezată într-un loc deosebit de pitoresc și încărcat de spiritualitate, la poalele munților Capățânii, liniștea mănăstirii Horezu este tulburată doar de strigătul huhurezilor care străbat tăcerea.

Mănăstirea Neamțului

Mănăstirea Neamțului frumoasă și măreață este una dintre cele mai mari biserici ridicate de domnitorul Ștefan cel Mare și amintită cu atâta drag de renumitul povestitor Ion Creangă, a existat din vremuri foarte vechi însă prima atestare documentară a fost în anul 1407.

Mănăstirea Radu Vodă

Mănăstirea Radu–Vodă este o superbă construcție în mijlocul Bucureștiului care a fost ridicată între anii 1568-1577 de Alexandru al II-lea Mircea și soția sa Ecaterina ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru victoriile avute.

Mănăstirea Soveja

Pe meleaguri încărcate de istorie domnitorul Matei Basarab a ridicat la Soveja în anul 1645 o mănăstire ca semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu, pentru împăcarea avută cu Vasile Lupu, fapt care, i-a atras mănăstirii numele de Dobromira care înseamnă bună pace.

Peștera Cloșani

Peștera Cloșani, cuib de legende amintite de bătrânii satului și loc de refugiu pentru revoluționarii lui Tudor Vladimirescu, aceasta a fost săpată de apele râului Motru care s-a strecurat printre crăpăturile din calcar și asa de-a lungul vremiii apa a săpat galerii.

Mănăstirea Gura Motrului

Mănăstirea Gura Motrului este o mănăstire foarte veche cu o istorie amplă. Astfel mănăstirea a fost ridicată în trei rânduri, iar astăzi complexul mănăstirii este foarte bine conservat și se află pe lista monumentelor istorice.

Total: 106 3 4 5 6 7