Turism
RomaniaBihorPietroasaChei → Cheile Galbenei

Cheile Galbenei - Pietroasa

Cheile Galbenei reprezinta o aventura pentru turisti. Zona ascunde pesteri si tuneluri subterane, accesul in unele locatii fiind realizat cu ajutorul unor lanturi de sprijin. Insa pentru cei care iubesc natura cascada in forma de evantai si celelalte elemente din canionul ingust al vaii Galbenei merita explorat.

Cheile Galbenei se gasesc in regiunea Padis-Cetatile Ponorului in frumosii Munti Apuseni.

Cheile Galbenei intampina cu un izbuc, care este de fapt un lac mic si care reprezinta resurgenta raului subteran de la Cetatile Ponorului.

Cheile Galbenei sunt taiate in stanci verticale de calcare, ascunzand pesteri, cascade, arcade subterane, abrupturi, marmite si tuneluri subterane, toate acestea imprejmuite de natura salbatica si fiind greu de parcurs.

Pe anumite portiuni accesul se face cu ajutorul lanturilor de sprijin si a cablurilor de otel si cu toate acestea aceasta zona este foarte vizitata de turisti.

Valea Galbenei se afla intr-un canion foarte ingust, creand marmite si jgheaburi inaccesibile. Tunelul subteran din Cheile Galbenei este foarte dificil de parcurs si are o lungime de 100 metri acesta terminandu-se printr-o cascada cu forma de evantai.

Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: