Turism
RomaniaBihorPietroasaGhetar → Peştera Gheţarul Focul Viu

Peştera Gheţarul Focul Viu - Pietroasa

Aflat în munţii Bihorului, pe Valea Galbenă la o altitudine de 1165 de metri, Gheţarul Focul Viu este de fapt o mică peşteră ce oferă vizitatorilor imagini de vis.

Peştera Gheţarul Focul Viu are două săli dintre care cea mai mare fiind şi prima sală care găzduieşte un imens bloc de gheaţă, al treilea ca mărime din România şi are un volum de circa 25.000m cubi.

Tavanul acestei săli este oarecum descoperit printr-o fereastră destul de largă prin care de-a lungul vremii au căzut frunze, trunchiuri de copaci care au fost cuprinse în masa gheţarului.

Vis-a-vis de intrarea în Sala Mare se găsesc stalagmite pe care în perioada de vara la amiază razele soarelui le îmbrăţişează jucăuş, formând reflexe scânteietoare izvorate dintr-o lume de basm de unde provine numele peşterii Gheţarul Focul Viu.

În peştera, gheţarul rezistă temperaturii pe tot parcursul anului datorită lipsei de ventilaţie şi menţinerii aerului rece.

Sala Mică a peşterii se află în spatele stalagmitelor şi găzduieşte la răndul ei formaţiuni de stalagmite.

Peştera Gheţarul Focul Viu invită la descoperire, prin numele cu iz de poveste ce îndeamnă iubitorii de natură să afle mai multe despre ce se poate găsi în interiorul acesteia.

Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: