Turism
Romania → Harghita

Harghita

Stațiunea balneoclimaterică Băile Jigodin

Situată în județul Harghita, Băile Jigodin este o localitate ce a devenit stațiune balneoclimaterică datorită izvoarelor minerale de aici, calde și reci, cunoscute de către localnici încă din vremuri îndepărtate.

Stațiunea Malnaș Băi

Stațiunea Malnaș Băi se află în judetul Covasna în Defileul Oltului la 22 km de Sfântul Gheorghe între munții Baraoltului și munții Bodocului.

Barajul Zetea

Barajul Zetea a fost ridicat pe cursurile unite ale râurilor Târnava-Mare–Sicasău. Barajul se află într-o zonă împădurită deosebit de frumoasă, râul Târnava fiind cel mai important din regiunea Odorheiului Secuiesc.

Biserica Ortodoxă

Bisericile sunt un lăcaş pentru suflet, iar biserica Ortodoxă din Tuşnad deserveşte acestui scop încă din 1939. În ciuda istoriei locului biserica rămâne semeaţa în faţa curgerii timpului, oprit fiind axul timpului în faţa religiei.

Pestera Sugau

Peştera Sugău este un obiectiv cu galerii dispuse pe patru nivele în interiorul peşterii, fiecare din aceastea având stalactite conice, stalagmite. Însă locaţia în sine este parte din povestea locului, ceea ce a dat naştere legendelor.

Pestera Meresti

Peştera Mereşti este una din multele peşteri aflate în zona Cheilor Vârghişului, considerată a fi cea mai lungă peşteră a regiunii, deoarece are circa 1,4 kilometri. Datorită proximităţii localizării ei aproape de intrarea în chei, peştera Mereşti e considerată a fi una din preferatele turiştilor.

Barajul Frumoasa

Barajul Frumoasa este barajul ce sustine alimentarea cu apa potabila a orasului Miercurea Ciuc. Zona Carpatilor Orientali ofera nenumarate posibilitati turistice prin izvoarele si statiunile balneoclimaterice prezente in aceasta zona.

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului (la 3 km de statiunea Lacul Rosu si la 30 km de nord est de Gheorgheni), celebre chei modelate de raul Bicaz in calcarele masivului Hasmas, pe o lungime de 8 km (intre statiunea Lacul Rosu si comuna Bicaz Chei).

Lacul Sfanta Ana

Lacul Sfanta Ana (la 17 km de Bixad),in masivul Ciomatu Mare din Muntii Harghitei (la 950 m altitudine). Este singurul lac din Europa centrala intr-un crater vulcanic.

Lacul Rosu

Lacul Rosu (la 30 km de Gheorgheni si la 30 km de Bicaz), cel mai mare lac de baraj natural din Romania. S-a format in 1837 prin prabusirea unei mari suprafete de teren de pe versantul nord-estic al Muntelui Ucigasul.

Total: 19 1 2