Statiuni Balneo din Harghita

Statiunea Balneo Tusnad

Balneo

Indicatii terapeutice:
Afectiuni cardiovasculare (stari dupa infarct miocardic, tulburari circulatorii, afectiuni valvulare si ale miocardului, hipertensiune arteriala, tulburari circulatorii); afectiuni ale sistemului nervos (nevroza astenica, distonii neurovegetative, stari astenice secundare, stari de oboseala fizica si intelectuala); afectiuni digestive ( boli ale stomacului, tulburari functionale ale colonului, gastrite cronice, enterocolite, dischinezii biliare); afectiuni endocrine ( hipertiroidie usoara, insuficienta suprarenala, boala Basedow).

Statiunea Balneo Praid

Balneo

Indicatii terapeutice:
Astm, bronsite cronice, rinite cronice, sinuzite cronice, emfizem pulmonar, silicoze, afectiuni respiratorice.

Statiunea Balneo Homorod

Balneo

Se afla in partea sud-vestica a Muntilor Harghita la o altitudine de 760 m, pe valea Homorodului Mare.
Caracteristica comuna a apelor izvoarelor de mai sus este continutul bogat in minerale (Li, Mn, Br. J). Apele carbogazoase, cloruro-sodice, feruginoase sunt recomandate in afectiuni cardio-vasculare, in tratarea hipertensiunii arteriale si in afectiuni ale tubului digestiv. Nu sunt recomandate in afectiuni ulceroase si in hiperaciditate. Sunt utilizate atat in scopuri curative, cat si ca apa de baut.

Statiunea Balneo borsec

Balneo

Vestita statiune balneoclimaterica intre Muntii Giurgeului si BistriteiApele minerale de aici au fost cunoscute si recomandate pentru actiunea lor tamaduitoare de medicul italian Burcella inca din 1594. Apa de Borsec este si o placuta apa de masa. Recunoasterea internationala a calitatilor terapeutice a apelor minerale a fost confirmata prin acordarea unor prestigioase distinctii

Stațiunea balneoclimaterică Băile Jigodin

Balneo

Baile Jigodin este o localitate ce a devenit statiune balneoclimateric a carei ape termale sunt recomandate in apa este indicata si in cure externe, boli ale sistemului nervos, in boli ale aparatului cardiovascular.

Stațiunea Malnaș Băi

Balneo

Statiunea balneoclimaterica Malnas Bai este atestata din 1913 apele termale fiind folosite pentru tratamentul diabetului, afectiuni cardiovasculare si hepato-biliare.