Turism
RomaniaHarghitaTusnadBalneo → Stațiunea Malnaș Băi

Stațiunea Malnaș Băi - Tusnad

Stațiunea Malnaș Băi se află în judetul Covasna în Defileul Oltului la 22 km de Sfântul Gheorghe între munții Baraoltului și munții Bodocului.

Stațiunea aparține de comuna Malnaș, care este o așezare veche renumită, pe teritoriul căreia au fost decoperite diferite fragmente ceramice și diverse obiecte aparținând culturii Cucuteni.

Această localitate a cărei atestare documentară a apărut prima dată în 1913 s-a dezvoltat ca stațiune balneoclimatică datorită apelor minerale de aici și a mofetelor cu emanații de gaze, întrebuințate în vindecarea multor afecțiuni, în stațiune existând baza de tratament ce dispune de instalații de tratament moderne.

Factorii naturali de cura din această stațiune sunt indicați în vindecarea afecțiunilor tubului digestiv, afecțiunilor hepato-biliare, afecțiunile metabolice și de nutriție, în diabetul zaharat, afecțiunile cardiovasculare și respiratorii și de asemenea în nevroza astenică.

Fiind foarte vizitată de către turiști stațiunea Malnaș Băi s-a dezvoltat prin construirea de vile foarte moderne chiar de către personalități importante și de asemenea s-a ridicat în stațiune chiar și o biserică foarte frumoasă și înzestrată cu icoane cu foița de aur și argint aduse de la Muntele Athos.

Un loc ce reunește astfel curele naturale împotriva diverselor afecțiuni cu latura religioasă, vindecându-se sau scăpând de griji atât trupul cât și sufletul.

Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: