Turism
RomaniaNeamtCeahlauCascada → Mireasa Ceahlaului - Cascada Duruitoarea

Mireasa Ceahlaului - Cascada Duruitoarea - Ceahlau

Cascada Duruitoarea se află în Parcul Naţional Ceahlău la o altitudine de 1270 metri. Cascada este considerată a fi una dintre cele mai frumoase minuni ale naturii, de aceea i se mai spune “mireasa Ceahlaului”, fiind deopotrivă recunoscută drept una dintre cele mai zgomotoase cascade.

Cascada Duruitoarea se găseşte pe pârâul Rupturii care se varsă în Valea Schitului şi de aici în Lacul Bicaz. Debitul de apă al cascadei Duruitoarea este asigurat de pârâul Rupturii şi afluenţii acestuia.

Când au loc multe precipitaţii cascada Duruitoarea face un zgomot asurzitor ce se aude de la mare depărtare, cu atât mai mult cu cât apa cade de la o înălţime de 100 metri.

Cascada Duruitoarea este fragmentată în două coloane de apă, prima coloană săpând prin eroziune praguri ce sunt marmiţe de eroziune numite "oalele giganţilor", iar cea de-a doua răsfirând apa ca un adevarat evantai de la 5 metri înălţime.

Cascada Duruitoarea are propria poveste, prin sunetul curgerii apei ce pare a ascunde tâlcul lucrurilor din natură această cascadă merită introdusă în traseul oricărui turist.

Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: