Pesteri din Bihor

Pestera Ursilor

Pestera

Pestera de la Fata Apei

Pestera

Este asezata pe cursul mijlociu al v. Iadului în raza satului Remeti (com. Bulz) la baza unui perete calcaros (Peretele Cornilor). Are dimensiuni modeste (350 m) si un potential de atractivitate redus la scurgerile parietale ce caracterizeaza prima parte a pesterii si la sectorul activ unde domina formele de eroziune si coroziune (niveluri de eroziune, polite).

Pestera cu Apa de la Bulz

Pestera

Este vizitabila actualmente pe o distanta de 1170 m. Sectorul vizitabil este sarac in astfel de frumuseti, impresionind insa prin curgerea salbatica a raului subteran (insotit de cascade, marmite, meandre), prin sobrietate si grandoare.

Pestera Ungurului

Pestera

Resursele atractive ale pesterii, lunga de peste 500 m sunt cavernamentul grandios cu portalul inalt de 30 si lat de 20 m

Pestera Vantului

Pestera

Prezinta un potential turistic remarcabil cei aproape 50 km de galerii gazduind, dupa cum era de asteptat, aproape intreaga paleta de forme rezultate in urma proceselor fizice, chimice si tectonice.

Pestera Vadu-Crisului

Pestera

Este pestera cea mai importanta din defileu si este cunoscuta si prin cascada pe care o formeaza apele abia iesite din pestera, pravalindu-se in Crisul Repede. Are o lungime de 1510 m.

Pestera Caput

Pestera

Pestera Caput supranumita pestera "Hamlet" poate fi accesata de la o inaltime de 1050 de metri, aceasta cale de acces intrigand turistii.

Pestera Avenul V5

Pestera

Pestera Avenul V5 poarta diverse denumiri precum Avenul din Fata Muncelului sau V5.

Pestera Ghetarul Barsa

Pestera

Pestera Ghetarul Barsa din depresiunea Padis-Cetatile Ponorului este o galerie pardosita cu gheata ce atrage turisti an de an.

Peştera Cetatea Rădesei

Pestera

Pestera Cetatea Radesei se afla in judetul Bihor si reprezinta o cale de acces spre Valea Radesei.