Turism

Băile Oradiei

Băile Oradiei (Thermae Varadienses) este denumirea dată încă din antichitate la Băile Felix şi Băile 1 Mai

Ținutul Secuiesc

Tinutul Secuiesc este o destinatie turistica si o zona istorica importanta din Romania locuita in majoritate de secui ce cuprinde orasele Targu Mures, Covasna, Harghita.

Ținutul Secuiesc. Destinații turistice ale Ținutului Secuiesc

Obiectivele din Tinutul Secuiesc ascund pesteri, mlastini, rezervatii naturale ce conform Dtr.ro sunt un alamgam de destinatii turistice ce trec peste conflictele interculturale ale zonei.

Făgăraș, minunea munților

Zona muntilor Fagaras consta in multiple atractii turiste precum Transfagarasanul, drumul national ce leaga Muntenia de Transilvania, castelul si biserica de gheata unice in Romania. In Fagaras barajul Vidraru este considerat a fi unul dintre cele mai mari din Europa.

Paștele în zona Banatului. Tradiții și obiceiuri

Printre traditiile de Paste din zona Banatului se numara Joimarita, ouale rosii si nelipsitul cozonac banatean. In Banat obiceiurile si traditiile romanesti sunt respectate intocmai indiferent de judet.

Tradiții de Paște din zona Maramureșului

Traditiile de Paste din zona Maramuresului respecta datina oualor rosii, in aceasta zona postul Invierii si slujba de Paste fiind unele din momentele definitiorii pentru viata maramuresenilor.

Obiceiuri și tradiții de Paște în Transilvania. Sărbătoarea Învierii

Sarbatoarea Pastelui este cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii. Traditiile de Paste din Transilvania si obiceiurile pascale din tinutul transilvanean sunt respectate prin ouale rosii, drobul de miel si cozonac.