Obiective turistice din Bistrita, Bistrita Nasaud

Casa Argintarului

Casa

Monument de arhitectura de la inceputul Renasterii.

Casa Sugatele

Casa

Complex din 13 cladiri datand din secolele XV-XVI, cele mai tipice constructii renascentiste din Transilvania. Sugaletele sunt formate din mai multe cladiri etajate, legate intre ele prin niste intrari spatioase ce formeaza o galerie cu 20 de bolti ce se sprijina pe 21 de pilastri.

Biserica Evanghelica

Biserica

Cladire monumentala, plasata in mijlocul Pietei Centrale a orasului Bistrita, piata de forma patrulatera asemanatoare Apusului european. Ea dateaza din epoca Renasterii si a fost construita pe un edificiu mai vechi, a carui nume scot in evidenta o firiza de arcuri gotice alaturi de care, pe latura de sud, se afla incastrata in perete cea mai veche sculptura gotica din Transilvania, reprezentand un cavaler, ce dateaza din 1320. Portalul din vest al bisericii este executat intr-un elegant stil al Renasterii. Nava si corul de forma poligonala sunt sprijinite pe contraporturi masive. Pe cel de pe latura sudica se afla un ceas solar.

Casa Memoriala Andrei Muresan

Casa Memoriala

Adresa: str. Andrei Muresan

Biserica Gotica

Biserica

Cu turnul de 75 de metri domina si astazi orasul. Constructia acestei biserici a inceput in 1470, si a durat aproape 100 de ani (pana in 1564)

Turnul Dogarilor

Turn

Zidurile vechii cetati a Bistritei si Turnul dogarilor - unul din bastioanele de aparare ale orasului