Muzee din Brasov, Brasov

Muzeul Primei Scoli Romanesti

Muzeu

Muzeul primei scoli romanesti este adapostit in cladirea vechi scoli romanesti. Aici s-a predat pentru prima data in limba romana in anul 1559 - a fost prima scoala romaneasca din tara.

Adresa: P-ta Sfatului 25

Muzeul de Istorie

Muzeu

Casa Sfatului (in piata centrala a vechii cetati) este monument istoric si de arhitectura atestat documentar inca din secolul al XV-lea, avand cca. 3000 piese expuse in 17 sali, pe cele trei nivele ale cladirii .

Muzeul Casa Muresenilor

Muzeu

Casa Muresenilor s-a infiintat in anul 1968, ca urmare a donatiei facute de urmasii familiei Muresianu. Muzeul este consacrat memoriei mai multor membri ai acestei familii cu mari merite in viata culturala si politica a vremii lor.

Adresa: P-ta Sfatului 25

Muzeul de Arta

Muzeu

Muzeul de Arta Brasov cuprinde o galerie nationala de arta plastica la etajul cladirii, o sectie de arta decorativa romaneasca si straina la subsol, iar la parter sunt organizate lunar expozitii temporare cu caracter national

Adresa: Bdul Eroilor nr 21

Muzeul de Etnografie

Muzeu

Ghidul Muzeului de Etnografie Brasov si-a propus sa ofere publicului o imagine de sinteza, de evocare a lumii rurale traditionale care a existat timp de trei secole (sec. XVIII - sec. XX) in partea de sud - est a Transilvaniei.

Muzeul Sportului Transilvan

Muzeu

Muzeul Sportului Transilvan si-a propus sa ofere publicului o imagine a lumii sportului transilvan de-alungul timpului.

Str. G. Cosbuc nr 9