Manastiri din Bucuresti

Manastirea Plumbuita

Manastire

In prima forma, manastirea a fost construita de voievodul Petru cel tanar (1559-1468) si a suferit multe prefaceri, pana in 1647, cand Matei Basarab o reconstruieste din temelie, adaugand asezamantului Casa Domneasca.
Manastirea Plumbita a avut rol important in istoria Bucurestiului, incepand de la sfarsitul secolului al XVi-lea. Aici a luat fiinta, in anul 1573, cea dintai tipografie din Bucuresti

Soseaua Colentina

Mănăstirea Antim

Manastire

Manastirea Antim din Bucuresti a fost ridicata de catre Mitropolitul Antim Ivireanul in apropiere de dealul Mitropoliei, pe locul unei vechi biserici de lemn in care era pastrat Sfantul Mir.

Mănăstirea Fundenii Doamnei

Manastire

Manastirea Fundenii Doamnei din Bucuresti poarta hramul sfantului Eftimie cel Mare. Conform Dtr.ro manastirea Fundeni a fost restaurata de doamna Maria Ghica, fapt ce a fost preluat de numele manastirii.

Mănăstirea Radu Vodă

Manastire

Manastirea Radu Voda este un locas sfant ce a rezistat ocupatiei turcesti din perioada cand manastirea era denumita Sf Troita. Numele de manastirea Radu Voda i se datoreaza lui Radu Mihnea, cel ce a reconstruit fortificatiile acestui locas.

Mănăstirea Mihai Vodă

Manastire

Manastirea Mihai–Voda este ctitorie a lui Mihai Viteazul. Aceasta a fost zidita in anul 1594, fiind printre cele mai mari manastiri din Romania.

Manastirea Casin

Manastire