Obiective turistice din Oravita, Caras Severin

Manastirea Calugara

Manastire

Dupa traditie si toponimul "Valea Calugarilor" a fost ctitorie calugareasca, veche de secole.
Zidirea actualei biserici s-a inceput in 1860. Slujba de sfintie a lacasului s-a facut la 1 oct 1861
Ultima restaurare s-a facut in 1965 insa in urma cu cativa ani s-a produse in urma unui trasnet, un mare incendiu, care a mistuit cladirile anexe.

Muzeul Farmacia Knoblauch

Muzeu

Cea mai veche Farmacie Montanistica (Miniera) din Romania, fondata la 1763 de Edward Winter ca "farmacie de mana", organizata cu sediul in cladirea actuala de farmacistul Johannes Lederer la 1790, in co-proprietate cu familia Knoblauch din 1796 apoi Farmacia "La Vulturul Negru", dupa ce farmacistii din "dinastia" de farmacisti Knoblauch o cumpara la 1818-1820. Azi, Muzeul de Istoria Farmaciei Montanistice, detinand mobilier, instrumentar farmaceutic de la finele veacului al XVII-lea (1682) si pana la anii 1950, arhiva documentara si biblioteca de carte veche ”Francisc Klima – Ionel Bota”.

Teatrul Vechi

Teatru

Construit în anul 1817 după proiectele arhitectului Ion Niuni, este primul teatru din România. De asemenea este prima clădire de teatru din sud estul Europei executată din piatră şi de asemenea prima clădire de teatru din Europa iluminată cu lămpi de acetilenă.