Obiective turistice Bucovina

Manastirea Putna

Manastire

Biserica manastirii Putna, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" este prima dintre ctitoriile lui Stefan cel Mare. Lucrarile de constructie a manastirii ce urma sa fie necropola domneasca, au inceput la 10 iulie 1466 si s-au incheiat in 1469, iar in 1481 erau finalizate fortificatiile de incinta.

Biserica Sf Cruce

Biserica

Este ctitoria lui Cristea Hancoian, din anul 1522. Biserica a fost refacuta de mai multe ori, ceea ce ii confera aspectul unei constructii din secolul al XVIII-lea.

Biserica Hagigadar

Biserica

Se afla situata in apropierea drumului Suceava - Falticeni. A fost zidita in anul 1522 de Dragan Donvakian.

Biserica din Putna

Biserica

Se afla situata in apropierea manastirii. Este considerata a fi cel mai vechi monument de arhitectura religioasa din Moldova, care s-a pastrat pana astazi, pe care legenda o atribuie lui Dragos Voda.

Cetatea de Scaun A Sucevei

Cetate

Amplasata pe un pinten de deal, in partea de est a municipiului Suceava. Construita in timpul lui Petru I Musat (1375-1391). Constructia initiala, \"fortul musatin\", are plan rectangular, prevazuta la capete si la mijlocul fiecarei laturi, cu turnuri de aparare de forma patrata.
In timpul lui Alexandru cel Bun (1400-1432), in fata portii se construieste un zid de protectie si se paveaza curtea interioara.

Biserica Sf Nicolae

Biserica

Construita probabil in secolul al XVI -lea, din moment ce pisania aminteste ca biserica a fost \"reinnoita\", in anul 1611, de vistiernicul Nicoara Prajescu

Biserica Turnu Rosu

Biserica

Este destinata cultului armean, fiind construita in anul 1513 de un armean numit Donig.

Biserica din SIret

Biserica

Atribuita de traditie voievodului Sas (1334-1358). Este una dintre cele mai valoroase biserici din Moldova si a functionat, probabil, ca paraclis al Curtii Domnesti.

Curtea Domneasca Suceava

Curte

Se afla amplasata in perimetrul vechiului oras medieval, in zona \"Sipote\".
Primele constructii, o casa domneasca din lemn prevazuta cu pivnita, au fost realizate in timpul lui Petru I Musat.

Biserica Sf Ioan Botezatorul

Biserica

Este situata in centrul orasului. Traditia spune ca aceasta biserica a fost construita de Margareta Musat, mama voievodului Petru I Musat si ca ea ar fi fost ingropata aici.