Obiective turistice Manastirile din Moldova

Manastirea Voronet

Manastire

Ctitorie din 1488 a lui Stefan cel Mare. Biserica manastirii cu hramul \"Sf. Gheorghe\" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie, de o ingeniozitate stralucita, rezultatul fiind, un stil nou, de o originalitate aparte - stilul arhitectonic moldovenesc.

Manastirea Moldovita

Manastire

Ctitorie din 1532 a domnitorului Petru Rares. Zidul de incinta inchide un patrulater cu latura de 40 m, grosimea 1,20 m si inaltimea de 6 m. In coltul de nord - vest se afla clisiarnita, construita la inceputul secolului al XVII - lea. Este una dintre putinele locuinte moldovenesti din secolul XVI-XVII, fiind construita intre 1610-1612 de Efrem, egumenul Moldovitei.

Manastirea Putna

Manastire

Biserica manastirii Putna, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" este prima dintre ctitoriile lui Stefan cel Mare. Lucrarile de constructie a manastirii ce urma sa fie necropola domneasca, au inceput la 10 iulie 1466 si s-au incheiat in 1469, iar in 1481 erau finalizate fortificatiile de incinta.

Manastirea Sucevita

Manastire

In vremurile tulburi, pline de nesiguranta si amenintare, de la sfarsitul secolului al XVI-lea, Sucevita a fost construita ca o adevarata manastire - cetate, cu masive ziduri de incinta si cu puternice turnuri de aparare, destinata a fi necropola, stralucita ctitorie voievodala, adevarat blazon al familiei Movila. Constructia a fost finalizata la 9 iunie 1591.

Mănăstirea Arbore

Manastire

Manastirea Arbore este o manastire bucovineana afla in Suceava, un lacas de cult ce a fost ctitorita in 1503 chiar de un dregator a lui Stefan cel Mare.

Mănăstirea Moldavița

Manastire

Manastirea Moldavita este una din cele mai vechi manastiri din zona Bucovinei cu un important trecut istoric, ce are aspectul unei fortarete.

Mănăstirea Humor

Manastire

Manastirea Humor este o manastire inclusa in Patrimoniul Unesco considerata a fi una din cele mai frumoase manastiri ale Moldovei.