Obiective turistice din Harghita

Lacul Sfanta Ana

Lac

Lacul Sfanta Ana (la 17 km de Bixad),in masivul Ciomatu Mare din Muntii Harghitei (la 950 m altitudine)Ca atare, este obiectivul turistic principal al miilor de vizitatori veniti sa se odihneasca in statiunile de pe cursul superior al Oltului. Zona din jurul lacului formeaza o rezervatie complexa, geologica şi floristica.

Cheile Bicazului

Chei

Cheile Bicazului (la 3 km de statiunea Lacul Rosu si la 30 km de nord est de Gheorgheni)De pe soseaua ce strabate aceasta zona salbatica, facand legatura intre Transilvania si Moldova, putem admira privelisti de o rara frumusete.

Barajul Frumoasa

Baraj

Barajul Frumoasa este barajul ce sustine alimentarea cu apa potabila a orasului Miercurea Ciuc in zona muntilor Carpati Orientali.

Barajul Zetea

Baraj

Barajul Zedea este construit in zona celui mai important rau din Odorheiul Secuiesc, raul Tarnava.Lacul de acumulare Zetea pune la dispozitia turistilor pescuit si plimbari cu barca.

Pestera Sugau

Pestera

Pestera Sugau este parte din Rezervatia Naturala Sugau, din muntii Orientali. În pestera Sugau se pot intalni stalactite conici, stalpi cu guler, coralite

Pestera Meresti

Pestera

Pestera Meresti este cea mai lunga pestera din Cheile Varghisului, aflata in muntii Harghitei.

Biserica Ortodoxă

Biserica

Biserica Ortodoxa din Tusnad a fost construita inca din 1939, aceasta pastrand o parte din istorie in matricolele din anul 1934 si a cartilor din secolul XVIII

Stațiunea balneoclimaterică Băile Jigodin

Balneo

Baile Jigodin este o localitate ce a devenit statiune balneoclimateric a carei ape termale sunt recomandate in apa este indicata si in cure externe, boli ale sistemului nervos, in boli ale aparatului cardiovascular.

Stațiunea Malnaș Băi

Balneo

Statiunea balneoclimaterica Malnas Bai este atestata din 1913 apele termale fiind folosite pentru tratamentul diabetului, afectiuni cardiovasculare si hepato-biliare.