Biserici din Sibiu, Sibiu

Biserica Evanghelica

Biserica

Biserica Evanghelica este una dintre cele mai impresionante cladiri din Sibiu. A fost ridicata in sec XIV pe locul unde exista o veche biserica romana inca din secolul 12.
In 1471 au avut loc lucrari de transformare a edificiului. In 1488 a fost adaugata o capela din care se pastreaza doar peretele vestic.

Biserica Catolica

Biserica

A fost ridicata intre anii 1726-1733 in stil baroc de catre calugarii iezuiti. A fost sfintita in 1733 de catre episcopul Transilvaniei Georg von Sorger. Turnul care este detasat de nava a fost terminat in 1738 iar la 13 septembrie 1739 a fost asezata crucea pe varful clopotnitei

Biserica Ursulinelor

Biserica

Biserica Ursulinelor a fost la origini biserica Manastirii Dominicane. In anul 1474, vechea Manastire Dominicana si biserica au fost parasite din motive de securitate, deoarece se gaseau in afara zidurilor cetatii, iar in timpul numeroaselor asedii ale armatelor ostile nu ofereau siguranta calugarilor dominicani.
Manastirea impreuna cu biserica au fost apoi construite inauntrul zidurilor cetatii si manastirea cu biserica sa odinioara gotica, cedate calugaritelor ursuline in anul 1734.

Biserica Reformata

Biserica

Comunitatea reformata a obtinut aprobarea pentru ridicarea lacasului sau de cult in anul 1783. Dupa ce in anul urmator au fost achizitionate casa parohiala si terenul pentru constructie (cu suma de 40.000 florini), s-a trecut la ridicarea bisericii, sub conducerea mesterului Samuel Krempels si a dulgherului Johannes Schneider. Biserica, inaugurata la 26 noiembrie 1786, se prezinta ca un monument sobru. Are o fatada ingusta marcata de un portal simplu, cu un ancadrament de piatra.

Adresa: Str. Mitropoliei 9