Biserici din Suceava

Biserica Burdujeni

Biserica

A fost ridicata in 1851 de arhimandritul Filaret Scriban. In interior se afla cripta familiei Scriban

Biserica Sf Cruce

Biserica

Este ctitoria lui Cristea Hancoian, din anul 1522. Biserica a fost refacuta de mai multe ori, ceea ce ii confera aspectul unei constructii din secolul al XVIII-lea.

Biserica Hagigadar

Biserica

Se afla situata in apropierea drumului Suceava - Falticeni. A fost zidita in anul 1522 de Dragan Donvakian.

Biserica din Putna

Biserica

Se afla situata in apropierea manastirii. Este considerata a fi cel mai vechi monument de arhitectura religioasa din Moldova, care s-a pastrat pana astazi, pe care legenda o atribuie lui Dragos Voda.

Biserica din Reuseni

Biserica

Este ctitoria din 1503 a lui Stefan cel Mare si terminata de fiul sau Bogdan al III- lea, dupa moartea marelui voievod, in 1504.

Biserica Sf Nicolae

Biserica

Construita probabil in secolul al XVI -lea, din moment ce pisania aminteste ca biserica a fost \"reinnoita\", in anul 1611, de vistiernicul Nicoara Prajescu

Biserica Turnu Rosu

Biserica

Este destinata cultului armean, fiind construita in anul 1513 de un armean numit Donig.

Biserica Arbore

Biserica

In aprilie 1502, Luca Arbore, hatman al Sucevei, incepe sa construiasca curtile sale din Arbore si biserica care avea destinatia de paraclis. Este zidita din piatra bruta.
Zidurile laterale se prelungesc spre vest cu cca. 2,5 m dincolo de peretele pronaosului, unindu-se la partea superioara intr-o bolta semicilindrica, creandu-se o arcada, element arhitectural original care apare pentru prima data in arhitectura bisericilor de epoca.

Biserica din Parhauti

Biserica

Este ctitoria din 1522 a logofatului Gavril Trotusan. Este o mare asemanare cu biserica de la Reuseni. Pictura interioara este valoroasa, remarcandu-se tabloul votiv in care este prezentat ctitorul in costum de epoca.

Biserica din SIret

Biserica

Atribuita de traditie voievodului Sas (1334-1358). Este una dintre cele mai valoroase biserici din Moldova si a functionat, probabil, ca paraclis al Curtii Domnesti.