Manastiri din Suceava

Manastirea Rarau

Manastire

Potrivit traditiei aici a fost o mica sihastrie cuviosul Sisoe, spre sfarsitul secolului al XV-lea; se mai spune ca in 1538 cand Petru Rares a fost schimbat de la domnie, sotia sa Elenam cu copii, s-au ascuns la Rarau, fiind ocrotiti de calugari; drept multumire voievodul le-a inaltat o biserica in locul celei vechi, si astfel a luat fiinta schitul Rarau in fosta sihastrie Dodu
Manastirea a fost desfiintata in 1786 si reinfiintata in 1990

Manastirea Bogdanesti

Manastire

Pe dealul Manastirii a fost in trecutul indepartat manastirea Bogdanesti, infiintata in 1359 de Bogdan Voda. A fost distrusa prin incendiere de tatari in 1511 si refacuta in 1512 de Bogdan Voda cel Orb, fiul lui Stefan cel Mare, dar si aceasta a fost pustiita de turci si apoi mutata pe un damb, peste raul Rasca. Ultimele ruine ale ei au fost risipite in anul 1878.
Dupa 1989 Preotul paroh al comunei, intreprinde primele actiuni pentru reinfiintarea manastirii.
In 1994 Episcopul Vicar Gherasim Putneanul a sfintit locul pentru ridicarea bisericii, care s-a construit in anii 1995-1996 cu contributia enoriasilor din comunca si a altor multi binevoitori de pe alte meleaguri.

Manastirea Buciumeni

Manastire

Inceputurile existentei unei biserici de lemn duc tocmai in 1424, cand cel mai vechi document, din 16 feb, arata ca Alexandru cel Bun face danie lui Popa Iuga pentru ca a slujit cu credinta.
Pisania bisericii arata ca aceasta biserica monumnet istoric, este cladita din lemn in 1765. S-a restaurat de razestii localnici la 1884, dupa ce in 1882 a fost varuita si i s-au marit ferestrele asa cum arata astazi.
A fost inchisa in urma decretului 410 in 1959. In 1993 fostele maici sugereaza ca biserica sa fie transformata in schit de maici asa cum a mai fost cu 150-170 de ani in urma. la 18 mai 1994 se infiinteaza schitul Buciumeni cu obste de calugarite.

Manastirea Camarzani

Manastire

Biserica a fost construita in 1863 de boierul Emanoil Mortun, in ograda proprie. Mormantul ctitorului si al altor membri ai familiei se afla in nordul bisericii. Dupa 1945 a fost infiintat aici un schit, dar decretul 410 a dus la disparitia schitului, devenind biserica de mir.
Manastirea s-a redeschis in anul 1992 avand obste de maici

Manastirea Mestecanis

Manastire

Gheorghe Tomoloaga, primar al com Iacobeni, a avut o matusa care a dorit mult in trecut sa fie maica in manastirea Vladimiresti, jud Galati. Dar din cauza perioadei de ateism, dupa anul 1946 nu i s-a mai putut indeplini dorinta, Dupa 1989m inainte de moarte, si-a exprimat dorinta fata de nepot, ca terenul primit de ea ca dota de la parinti in punctul numit "Piciorul Lat", sa fie donat manastirii Vladimiresti pentru construirea unui metoc al acesteia. Fiind la distanta mare si facand parte din alta eparhie, nu s-a putut realiza, asa ca nepotul ei, a luat initiativa indiintarii unei manastiri pe locul respectiv, astfel in cativa ani s-a ridicat pe locul de la "Piciorul Lat' un frumos asezamant monahal cu obste de calugari. Pan in 1999 s-a ridicat biserica, corpul de chilii, turnul clopotnitei si s-a pietruit o alee de peste 100m lungime, plantandu-se pe ambele laturi siruri de puieti, viitori arbori de momlid.

Mănăstirea Arbore

Manastire

Manastirea Arbore este o manastire bucovineana afla in Suceava, un lacas de cult ce a fost ctitorita in 1503 chiar de un dregator a lui Stefan cel Mare.

Manastirea Dragomirna

Manastire

Manastirea Dragomirna ca obiectiv turistic de pe dtr.ro este un lacas de cult din Suceava. Manastirile din Romania ofera precum cea de la Dragomirna un muzeu si o istorie a neamului romanesc din acea regiune.

Mănăstirea Moldavița

Manastire

Manastirea Moldavita este una din cele mai vechi manastiri din zona Bucovinei cu un important trecut istoric, ce are aspectul unei fortarete.

Mănăstirea Humor

Manastire

Manastirea Humor este o manastire inclusa in Patrimoniul Unesco considerata a fi una din cele mai frumoase manastiri ale Moldovei.