Obiective turistice din Teleorman

Muzeul de Istorie si Arta Plastica

Muzeu

Profil: istorie, arta plastica romaneasca.

Muzeul orasenesc de istorie

Muzeu

Profil: istorie, arheologie, etnografie, numismatica. Sunt expuse materiale neolitice, arme si ceramica tip Dridu si Albesti, documente originale si panouri referitoare la Rascoala din 1907.

Casa Memoriala Marin Preda

Casa Memoriala

Casa în care s-a nascut si trait scriitorul Marin Preda. Placa comemorativa.

Casa Memoriala Zaharia Stancu

Casa Memoriala

Casa memoriala „Zaharia Stancu. Placa comemorativa.

Cetatea Cazacilor

Cetate

Acest obiectiv arheologic este înscris pe lista nationala a monumentelor istorice. In dreptul acestei cetat notabilitatile locale au intampinat pe M.S.Regele Carol, care în iarna 1877/1878, revenind de pe frontul din Bulgaria a poposit in Rosiorii de Vede pentru o zi si o noapte.

Curtea Constantin Balaceanu

Curte

Ceea ce astazi poarta numele de "Curtea Balacenilor" sunt ruinele unei resedinte boieresti de mari dimensiuni, pe masura ambitiei voievodale a ctitorului, aga Constantin Balaceanu, ginerele lui Serban Cantacuzino. Ansamblul este format din fostul paraclis, devenit biserica de mir a satului, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", iar la aproximativ 100 m distanta, pe cealalta parte a actualei sosele nationale se afla ceea ce a mai ramas din pivnitele impozantei case. Biserica, pe plan dreptunghiular, cu absida altarului poligonala si decrosata, domina si azi peisajul satului cu turla ei octogonala si masiva.

Curtea Tatarasti

Curte

Ruinele unei curti boieresti din sec. XVIII

Biserica Sf Luca

Biserica

Construita in jur de 1850, pictata de Gheorghe Tatarascu

Rezervatia Vatafu-Lungulet

Rezervatie