Obiective turistice din Vrancea

Muzeul Orasenesc

Muzeu

Primul muzeu organizat in orasul Adjud a fost un muzeu de stiintele naturii. Cativa ani mai tarziu s-a reorganizat intr-o formula mixta: istorie si stiintele naturii. In anul 2000 a fost inaugurata expozitia permanenta a muzeului intr-un nou spatiu si o formula noua. In prima sala s-au expus piese din colectia de stiintele naturii - flora si fauna din imprejurimile Adjudului, iar in ultimele trei sali a fost ilustrata istoria Adjudului din preistorie - urme materiale din epoca neolitica, din epoca bronzului si geto-dacica si pana in zilele noastre - participarea locuitorilor sai si din imprejurimi la cateva evenimentele majore ale istoriei: razboiul de independenta, primul razboi mondial.

Cascada Putnei

Cascada

Cascada Putna este considerata zona de management durabil in Parcul Natural Vrancea prin unicitatea curgerii apei si a traseului strabatut.

Cheile Tisitei

Chei

Mănăstirea Soveja

Manastire

Manastirea Soveja a fost ridicata de Matei Basarab si in care Alecu Russo a gasit balada Miorita. Dtr.ro aduce informatii asupra manastirii, devenita in timp biserica parohiala.

Mănăstirea Mera

Manastire

Manastirea Mera este unica ctitorie a familie Cantemir, manastirea avand o impresionanta imbinarea de elemente traditionale din Moldova si Muntenia.