Castele din Arad

Castelul Bohus

Castel

Sub dealul cetatii se poate vizita Castelul Bohus, construit in prima jumatate a secolului al XIX-lea. Acesta este constituit dintr-un singur corp de cladire, cu 30 de camere. Partea principala are o fatada si terasa prevazute cu coloane dorice, reprezentând tipul conacului de câmpie, ridicat in stil neoclasic. In aceasta cladire au fost duse tratative intre generalul Gorgey, comandantul suprem al armatei revolutionare maghiare, si generalul Frolov, imputernicitul tarist, in preajma capitularii neconditionate din 13 august 1849.

Castelul Misici

Castel

Muzeul orasenesc Lipova este adapostit intr-un valoros castel din secolul al XIX-lea, monument istoric si de arhitectura - Castelul Misici - si a apartinut omului politic Sever Bocu. Este expusa colectia de arta Eleonora Costescu si Vasile Varga, alcatuita din pictura romaneasca moderna, pictura din scolile italiana, flamanda, engleza, franceza, maghiara, piese de arta decorativa (argintarie, portelan, sticla, mobilier).

Castelul Savarsin

Castel

Un obietiv de atractie deosebita pentru potentialii turisti ai Savarsinului sunt Castelul Regal si Parcul de specii valoroase de arbori in care este amplasat acesta. Acestea pot fi vizitate cu acordul reprezentantilor Casei Regale.
Pe locul cladirii actuale se gasea in secolul al XVIII-lea castelul familiei nobiliare Forray.

Castelul Cernovici

Castel

Castelul Macea a fost construit in doua etape principale, acum avand in intregime forma literei "L". Prima parte, pana la turnul cel mare, decorata pe frontispiciu cu stema familiei Cernovici, sculptata in piatra, provine dinainte de 1862, fiind precedata de o cladire datand din secolul al XVIII-lea. Aripa dreapta, dincolo de turn, s-a ridicat intre 1862 si 1886 cand i s-au adaugat si cladirile anexe cu care ocazie complexul a primit amprenta secessionului. Incepand cu 1956-1957, castelul, de proportii impunatoare, a fost restaurat.