Muzee din Bacau

Muzeul Iulian Antonescu

Muzeu

Infiintat in 1957, muzeul a functionat, incepand din 1959, cu trei sectii: istorie, stiintele naturii si arta.In actualul sediu, o cladire noua, este expusa o bogata colectie de arheologie: material paleolitic (de la Buda, Lespezi), neolitic, piese din epoca bronzului, obiecte hallstattiene (depozitul de arme si podoabe din necropola de la Gioseni), piese dacice (unelte agricole si mestesugaresti, arme, podoabe, ceramica), material arheologic medieval de la Curtea Domneasca din Bacau, numismatica (tezaure monetare dacice, romane, bizantine). In cadrul Sectiei de etnografie sunt puse in valoare colectii reprezentative pentru zonele Podisului Central Moldovenesc, Trotus, Bacau cu tesaturi, scoarte, port popular, obiecte de uz casnic. Pe langa acestea, muzeul mai adaposteste si documente privitoare la istoria literaturii, precum si o biblioteca ce contine peste 9.000 de volume.

Muzeul de Stiinte ale Naturii Ion Borcea

Muzeu

Muzeu memorial, profil: memorial, stiintele naturii. Mobilier de epoca, fotocopii, documente si carti amintind de activitatea de cercetare a naturalistului. Savantul a pus bazele scolii romanesti de oceanografie

Muzeul de Istorie

Muzeu

La intrare in parcul de odihna (Aleea Parcului, 3 bis) se afla cladirea in care a functionat Judecatoria Onesti si, mai tarziu, Muzeul de Istorie. In vara anului 2004, cladirea a fost complet renovata iar muzeul isi asteapta vizitatorii.