Obiective turistice din Arad

Rezervatia cu soluri saraturate

Rezervatie

Principalele valori naturale protejate-Covor vegetal alcatuit din specii halofile,xerofile si neofile (Festuca pseudovina, Statice gmelini, Hordeum histrix, Artemisa maritime, Poa bulbosa var. vivipara, Cynodon dactylonl,Puccinellia distans, Camphorosma ovata, Pholiurus panonicus, Agrostis stolonifera, Plantago lanceolata, Polignum aviculare etc.

Castelul Cernovici

Castel

Castelul Macea a fost construit in doua etape principale, acum avand in intregime forma literei "L". Prima parte, pana la turnul cel mare, decorata pe frontispiciu cu stema familiei Cernovici, sculptata in piatra, provine dinainte de 1862, fiind precedata de o cladire datand din secolul al XVIII-lea. Aripa dreapta, dincolo de turn, s-a ridicat intre 1862 si 1886 cand i s-au adaugat si cladirile anexe cu care ocazie complexul a primit amprenta secessionului. Incepand cu 1956-1957, castelul, de proportii impunatoare, a fost restaurat.

Stațiunea balneo Lipova

Balneo

Statiunea balneo Lipova ofera tratamente pentru diferite afectiuni medicale prin apa termala si minerala prezenta in aceasta statiune din Arad considerata de drept o perla a Vaii Muresului