Obiective turistice din Bihor

Cetatea Biharia

Cetate

Cetatea Biharia este o cetate importanta din punct de vedere istoric fiind chiar si resedinta de judet a principatului maghiar.

Rezervatia cu nuferi

Rezervatie

Bailea Felix e o statiune balneo-climaterica in care se pot regasi nuferi subtropicali si apa termala folosita in tratamentul diverselor afectiuni.

Rezervaţia naturală Pârâul Peţa

Rezervatie

Rezervatia Paraul Peta izoraste din Baile 1 Mai. Proprietatile apelor termale din baile climaterice si lacul cu nuferi albi transpune aceasta zona intr-o regiune cu mult potential turistic.

Cascada Oşelu

Cascada

Cascada Oselu din Valea Oselu este o cascada de 35 de metri dintr-o succesiune de cascade din judetul Bihor, cascada Oselu avand orientare spre Piatra Indianului, o stanca de forma unui om.

Peştera Ciur Ponor

Pestera

Pestera Ciur Ponor se afla in muntii Padurea Craiului si face parte din sistemul carstic al muntilor Apuseni.

Peştera cu apă

Pestera

Pestera cu Apa de la Bulz formeaza unul din cele mai impresionante sisteme carstice din muntii Padurea Craiului.

Peştera din Valea Rea

Pestera

Pestera din Valea Rea este una din cele mai mari si dificil de parcurs pesteri din Romania. Cascada Ventilatorului aflata in pestera este cea mai mare cascada subterana de pe teritoriul romanesc.

Pestera Piatra Altarului

Pestera

Pestera Piatra Altarului e printre cele mai frumoase pesteri din Europa. Galeriile pesterii Piatra Altarului care sunt Paradisul, Palatul, Altarul Ursilor si Geoda avand o diferita structura interna impresionanta.

Pestera Batranului

Pestera

Pestera Batranului din muntii Padurea Craiului se remarca prin etajarea trasata pe mai multe nivele.

Peştera Micula

Pestera

Pestera Micula din judetul Bihor se afla in apropiere de pestera Ursilor. In pestera Micula se afla lacul in care pluteste calciul flotant in sala Lacul Rozelor al acestei pesteri.