Biserici din Braila

Biserica Sf Nicolae

Biserica

Situata în incinta Ansamblului Centrului Istoric Braila, în zona intersectiei str. Ana Aslan cu str. Scolilor si în apropierea strazii Calea Calarasilor, într-o zona cu caracter predominant rezidential (locuinte cu caracter reprezentativ datând din diferite perioade de evolutie a orasului modern, realizate în diferite stiluri arhitecturale) si cu o atmosfera traditional urbana autohtona bine conservata, zona ce cuprinde si o concentrare relativ mare de imobile cu valoare de monumente istorice.

Adresa: Str. Ana Aslan nr.10

Biserica Sf Petru si Pavel

Biserica

Din datele consemnate in documentele consultate rezulta ca existenta actualului imobil se datoreaza initiativei a "doi fruntasi, dintre cetateni: Petre Bueangiu si Hristu Ceacaru" care se asociaza in anul 1835 in vederea construirii unei biserici cu hramul "Sfintilor Apostoli Petru si Pavel si a Sfantului Mucenic Gheorghe".

Biserica Sf Arhangheli

Biserica

Biserica "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" din Municipiul Braila este cea mai veche dintre bisericile existente in raza orasului si, totodata, singura marturie istorica a imprejurarilor in
care, in urma razboiului ruso-turc din anii 1828-1829 si a pacii de la Adrianopol (1829), orasul si teritoriul din jurul orasului organizate
ca raia turceasca au reintrat in componenta Principatului Tarii Romanesti.

Adresa: Piata Traian

Biserica Romano Catolica

Biserica

Preotul franciscan Ambrozie Bogdanfi construieste actuala Biserica in anul 1855, renovata in anul 1925.

Biserica este construita in stil roman si este facuta din caramida. In anul 1881, a fost inzestrata cu o importanta icoana, "Adormirea Maicii Domnului", iar intre anii 1925-1928 i se adauga bisericii sase vitralii. In 1931, Biserica primeste in dar un altar din piatra si marmura, lucrat in Franta, dar facut de familia Jaque Vuccino.