Case din Brasov

Casa Sfatului

Casa

Construita initial ca turn de veghe cladirea a fost transformata in Primarie pe masura ce orasul s-a dezvoltat In 23 decembrie 1420 se incheie un acord intre Adunarea Districtului Tara Barsei si breasla blanarilor privind construirea Casei Sfatului.

Casa Negustorilor

Casa

Cladirea este cunoscuta mai ales sub numele de Casa Negotului (astazi galeriile Corona). A constituit hala orasului Inca din secolul al XVI-lea fiind un loc in care erau depozitate si vandute numeroase marfuri, atelierele produse in ateliere care adesea se aflau in aceeasi cladire.

Casa Honterus

Casa

Situata in strada Nicolae Balcescu la numarul 40 casa a fost denumita astfel dupa umanistul Johaness Honterus (1498-1549). In aceasta casa s-a nascut in anul 1498 marele umanist sas Johannes Honterus.

Casa Inochentie Micu Klein

Casa

Aceasta casa a fost locuita de catre Inochentie Micu Klein intre anii 1729-1735, carturar iluminist, inalt pelat greco-catolic, membru al Dinastiei Transilvaniei, coautor la „Supplex Libellus Valachorum”. Cladirea este una din cele mai vechi din oras, fiind construita in 1727 in stilul Renasterii transilvanene. Pana in 1737 Fagarasul a fost resedinta Episcopiei greco-catolice, an in care aceasta a fost mutata la Blaj de catre Inochentie Micu Klein.