Muzeul de Istorie si Arheologie

Muzeu

Muzeul este adapostit de un impunator edificiu, monument istoric si de arhitectura, fostul Gimnaziu de baieti "Sf. Petru si Pavel", a carui piatra de temelie a fost pusa pe 31 mai 1865 în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, dupa planurile cunoscutului arhitect Alexandru Orascu.
Expozitia permanenta a muzeului, a fost deschisa la 1 septembrie 1975 si prezenta exponate reprezentative pentru istoria nationala, marturii autentice ale vietii oamenilor de-a lungul secolelor, pe meleagurile Prahovei.
Puternic afectat de seismul din 1977 si cele din anii ’80, muzeul si-a închis portile la începutul anului 1990. Pâna în anul 1995 cladirea muzeului s-a aflat în reparatie capitala. Dupa restaurare realizata cu pastrarea în detaliu a aspectului initial, a fost posibila organizarea unei noi expozitii permanente, pe criterii moderne, anvizajând evidentierea specificului local în contextul national.
Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie, prezinta publicului vizitator dovezi ale evolutiei civilizatiei umane pe meleagurile prahovene, cu sprijinul celor 150.000 de obiecte din patrimoniul sau.

Adresa: Str. T. Caragiu, nr. 10