Castele din Satu Mare

Castelul Vecsey

Castel

Construit intre 1760-1764 are deasupra intratii blazonul familiei Vecsey

Castelul Lonyai

Castel

Azi mai sunt doar ruinele in urma unui incendiu din al doilea razboi mondial

Castelul Karoly

Castel

Istoria castelului din Carei incepe in anul 1482, cand Karoly Laszlo construia o casa intarita. Constructia a starnit impotrivirea nobililor din comitatul Satmar, fiind nevoie de interventia regelui Matei Corvin pentru aplanarea conflictului. In 1592, datorita deselor incursiuni ale turcilor, Karoly Mihaly ia decizia de a intari constructia existenta. Cladirea veche a fost înconjurata cu ziduri puternice, intrerupte cu bastioane, avand un sant exterior intarit cu palisade peste care trecea un singur pod suspendat. De asemenea este prezenta o garnizoana numeroasa si bine inarmata.

Castelul Cserey-Fischer

Castel

Castelul Cserey Fischer a fost reconstruit in secolul XVIII, cu o atestare mai exacta din anul 1771, vechea cladire avand o functie rezidentiala boiereasca.

Castelul Karoly

Castel

In 1492, a fost initial ridicata de catre familia Karoly, o casa, iar in 1592, pentru a face fata atacurilor turcesti, aceasta casa a fost transformata in cetate, ce a fost intarita in 1681.In 1794, cetatea a fost demolata, in locul ei fiind construit (in mijlocul unui parc) un castel. Constructia a fost facuta in stil baroc, iar in 1894 a fost reamenajata, exteriorul primind o expresie neogotica. Castelul are o imensa sala de receptie, ornamentata cu picturi si sculpturi. In prezent, gazduieste un muzeu cu bogate colectii arheologice.