Obiective turistice din Satu Mare, Satu Mare

Turnul Pompierilor

Turn

Domina imprejurimile zonei vechi a orasului, este o constructie datand din anul 1904

Muzeul Judetean Satu-Mare

Muzeu

Cladirea actuala a sediului central a fost construita în 1936 dupa planurile arhitectului G.P.Liteanu.Realizata in maniera scolii de arhitectura romaneasca din deceniul al patrulea al secolului XX, are doua nivele, remarcandu-se ca element caracteristic linia dreapta ce alterneaza cu arcurile semicirculare ale ferestrelor care articuleaza cele doua fatade, alaturi de coloane adosate.

Catedrala Romano Catolica

Catedrala

Episcopia Romano-catolica de Satu Mare si-a sarbatorit in anul 2004 cei 200 de ani de existentaDieceza satmareana,a fost intemeiata de Francisc I, imparat al Austriei si rege apostolic al Ungariei, in 23 martie 1804, iar Papa Pius al VII-lea a consfintit-o prin Bula papala de recunoastere din 9 august, in acelasi an.

Castelul Karoly

Castel

In 1492, a fost initial ridicata de catre familia Karoly, o casa, iar in 1592, pentru a face fata atacurilor turcesti, aceasta casa a fost transformata in cetate, ce a fost intarita in 1681.In 1794, cetatea a fost demolata, in locul ei fiind construit (in mijlocul unui parc) un castel. Constructia a fost facuta in stil baroc, iar in 1894 a fost reamenajata, exteriorul primind o expresie neogotica. Castelul are o imensa sala de receptie, ornamentata cu picturi si sculpturi. In prezent, gazduieste un muzeu cu bogate colectii arheologice.

Obeliscul ostasilor romani

Obelisc

A fost construit in 1964, in piatra, fiind inchinat in cinstea eroilor necunoscuti, victime ale luptei pentru eliberarea orasului de sub dominatia fascista.Monumentul a fost construit de un colectiv condus de sculptorul Vida Gheza

Turnul Pompierilor

Turn

Constuit in 1904 are o inaltime de 47m