Manastiri din Sibiu

Manastirea Cisterciene

Manastire

Carta, localitate situata la 43 km de sibiu pastreaza ruinele manastirii cisterciene, unul dintre cele mai importante monumente ale goticului timpuriu din Transilvania. A fost ridicata de calugarii cisterecieni in 1202.

Manastirea Bazna

Manastire

Schitul a fost infiintat in 1927 de Arhiepiscopia Sibiului, avand ca baza materiala caminul preotesc. Aici se asigura adapost si hrana personalului preotesc din eparhia Arhiescopiei care venea la odihna si tratament inainte de 1990, cand statiunea Bazna si baile ei functionau din plin.

Manastirea Cartisoara

Manastire

Istoria acestui stravechi asezamant monahal de la locul numit "Piscul manastirii din Gura Secii", ne spune ca lacasul initial a fost construit de Mircea cel Batran. A avut viata monahala pana in 1761, cand a fost distrus prin incendiere de generalul Bukow. Dupa revolutia din 1989 credinciosii satelor au solicitat reinvierea vietii monahale, lucru aprobat, cu sugestia sa fie o mansatire de maici.
La 8 sep 1993 a fost pusa si piatra de temelie pentru constructia bisericii, iar in anul 1994 s-a ridicat si fundatia corpului de chilii.

Manastirea Magura

Manastire

Initiativa infiintarii unui asemenea lacas a avut-o maica Tecia Straulea. Mitropolia Sibiului a aprobat infiintarea manastirii si in ziua de 14 octombrie 1992 s-a pus piatra de temelie. Aici a venit fratele Ioan Aloman, care a construit mai multe biseriic din lemn si aceasta a dus toata munca de constructie a asezamantului, ridicand biserica si cladirea pentru chilii

Manastirea Orlat

Manastire

manastirea s-a infiintat in 1992. La inceput s-a construit o mica cladire cu cateva vhilii, iar in 1992 s-a pus piatra de temelie pentru constructia bisericii, iar la 23 apr 1994 s-a slujit prima liturghie in biserica mare.

Mănăstirea Cisterciana

Manastire

Manastirea Cisterciana din Carta este unul din cele mai vechi monumente din Transilvania. Functionand ca biserica catolica, manastirea Cisterciana are o constructie masiva fiind apreciata in intreaga tara.

Mănăstirea Franciscană

Manastire

Manastirea Franciscana este un lacas de cult de o importanta deosibita din Medias, reprezentand un obiectiv turistic principal. Construita de calugari franciscani si reconstruita in timpului dominatiei imperiul austro-ungar, dtr.ro prezinta istoria acestei manastiri si importanta sa.