Turnul Croitorilor
Turnul Croitorilor, situat pe latura sudică a incintei, este tot un turn de flancare deosebindu-se de cel al Funarilor prin forma mai alungita a gurilor de aruncare si prin lipsa ferestrelor de tragere de deasupra acestora.
Turnul a fost incorporat, partial, in edificiul primariei vechi, reconstruit dupa 1583 cu fonduri cedate orasului de catre principele Stefan Bathory.
Trei dintre incaperile sale au fost folosite, in cursul evului mediu, drept inchisoare.
Turnul Mariei
Turnul Mariei se detaseaza de celelalte turnuri prin silueta eleganta si prin crenelurile sale.
Constructia este simpla, avand un parter ridicat peste o pivnita.
Incaperea, pe care o consideram astazi ca fiind parter, este boltita semicilindric si are interiorul acoperit cu fresce databile la inceputul sec. al XVI-lea.
Se considera ca incaperea a servit drept capela pentru slujbele celor morti in timpul epidemiilor.
Si in incaperea de la primul etaj au existat picturi, un fragment al "Rastignirii pe cruce" fiind inca vizibil.
Turnul Funarilor
Turnul Funarilor (dupa numele breslei care-l apara) se remarca prin sobrietate, eleganta si proportionalitate. Ultimul nivel al turnului este prevazut cu o serie de guri de aruncare plasate deasupra unor console în relief. Deasupra gurilor de aruncare exista goluri de tragere. in sec. al XIX-lea turnul devine "turn al slaninii" unde comunitatea saseasca isi depozita slanina afumata. In ultimii ani, in turn a fost depozitata arhiva Bis. Ev. "Sf. Margareta".
Turnul Clopotelor
Turnul Clopotelor este situat pe latura de vest a fortificatiei avand, la data ridicarii sale rolul de turn de poarta.
Este o constructie prismatica cu un acoperis inalt, piramidal. Ultimul etaj este format dintr-o galerie exterioara din lemn, in interiorul careia sunt plasate clopotele bisericii.
Luand in consideratie materialul de constructie precum si pozitia lui fata de zidul de incinta, turnul a fost datat la inceputul sec. al XV-lea.