Obiective turistice din Suceava

Biserica Sf Cruce

Biserica

Este ctitoria lui Cristea Hancoian, din anul 1522. Biserica a fost refacuta de mai multe ori, ceea ce ii confera aspectul unei constructii din secolul al XVIII-lea.

Chilia lui Daniil Sihastrul

Chilie

Situata pe valea Putnei, la aproximativ 1,5 km de manastire. Aici a trait Daniil Sihastru, duhovnicul lui Stefan cel Mare, sapand intr-o stanca uriasa un lacas de cult.

Biserica Hagigadar

Biserica

Se afla situata in apropierea drumului Suceava - Falticeni. A fost zidita in anul 1522 de Dragan Donvakian.

Biserica din Putna

Biserica

Se afla situata in apropierea manastirii. Este considerata a fi cel mai vechi monument de arhitectura religioasa din Moldova, care s-a pastrat pana astazi, pe care legenda o atribuie lui Dragos Voda.

Biserica din Reuseni

Biserica

Este ctitoria din 1503 a lui Stefan cel Mare si terminata de fiul sau Bogdan al III- lea, dupa moartea marelui voievod, in 1504.

Cetatea Scheia

Cetate

Amplasata pe creasta dealului Zamca, la o altitudine de 384 m, in nord - vestul municipiului Suceava. Construita in timpul lui Petru I Musat

Cetatea de Scaun A Sucevei

Cetate

Amplasata pe un pinten de deal, in partea de est a municipiului Suceava. Construita in timpul lui Petru I Musat (1375-1391). Constructia initiala, \"fortul musatin\", are plan rectangular, prevazuta la capete si la mijlocul fiecarei laturi, cu turnuri de aparare de forma patrata.
In timpul lui Alexandru cel Bun (1400-1432), in fata portii se construieste un zid de protectie si se paveaza curtea interioara.

Biserica Sf Nicolae

Biserica

Construita probabil in secolul al XVI -lea, din moment ce pisania aminteste ca biserica a fost \"reinnoita\", in anul 1611, de vistiernicul Nicoara Prajescu

Biserica Turnu Rosu

Biserica

Este destinata cultului armean, fiind construita in anul 1513 de un armean numit Donig.

Biserica Arbore

Biserica

In aprilie 1502, Luca Arbore, hatman al Sucevei, incepe sa construiasca curtile sale din Arbore si biserica care avea destinatia de paraclis. Este zidita din piatra bruta.
Zidurile laterale se prelungesc spre vest cu cca. 2,5 m dincolo de peretele pronaosului, unindu-se la partea superioara intr-o bolta semicilindrica, creandu-se o arcada, element arhitectural original care apare pentru prima data in arhitectura bisericilor de epoca.