Obiective turistice din Suceava

Schitul Corlateni

Schit

Infiintata im 1936 de familia Corlateanu, pe locul unei vechi siastrii
Desfiintata in 1959 si reinfiintata in 1991

Schitul Orata

Schit

Infiintata de familia Pomohaci in anul 1953, pe locul unei vechi sihastrii.

Manastirea Bogdanesti

Manastire

Pe dealul Manastirii a fost in trecutul indepartat manastirea Bogdanesti, infiintata in 1359 de Bogdan Voda. A fost distrusa prin incendiere de tatari in 1511 si refacuta in 1512 de Bogdan Voda cel Orb, fiul lui Stefan cel Mare, dar si aceasta a fost pustiita de turci si apoi mutata pe un damb, peste raul Rasca. Ultimele ruine ale ei au fost risipite in anul 1878.
Dupa 1989 Preotul paroh al comunei, intreprinde primele actiuni pentru reinfiintarea manastirii.
In 1994 Episcopul Vicar Gherasim Putneanul a sfintit locul pentru ridicarea bisericii, care s-a construit in anii 1995-1996 cu contributia enoriasilor din comunca si a altor multi binevoitori de pe alte meleaguri.

Manastirea Buciumeni

Manastire

Inceputurile existentei unei biserici de lemn duc tocmai in 1424, cand cel mai vechi document, din 16 feb, arata ca Alexandru cel Bun face danie lui Popa Iuga pentru ca a slujit cu credinta.
Pisania bisericii arata ca aceasta biserica monumnet istoric, este cladita din lemn in 1765. S-a restaurat de razestii localnici la 1884, dupa ce in 1882 a fost varuita si i s-au marit ferestrele asa cum arata astazi.
A fost inchisa in urma decretului 410 in 1959. In 1993 fostele maici sugereaza ca biserica sa fie transformata in schit de maici asa cum a mai fost cu 150-170 de ani in urma. la 18 mai 1994 se infiinteaza schitul Buciumeni cu obste de calugarite.

Manastirea Camarzani

Manastire

Biserica a fost construita in 1863 de boierul Emanoil Mortun, in ograda proprie. Mormantul ctitorului si al altor membri ai familiei se afla in nordul bisericii. Dupa 1945 a fost infiintat aici un schit, dar decretul 410 a dus la disparitia schitului, devenind biserica de mir.
Manastirea s-a redeschis in anul 1992 avand obste de maici

Schitul Ciocanesti

Schit

In zona n-a existat niciodata viata monahala. A fost cabana turistica Recele, parasita in 1990 si cumparata in 1993 de primarul Gheorghe Tomoioaga, ruinata fiind, o repara si a hotarat sa infiinteze aici un schit de calugari, in 1994 incepe constructia unei biserici de lemn

Schitul Marginea

Schit

Schitul s-a construit din temelii incepand din 16 mai 1994. Biserica paraclis din lemn a fost terminata si sfintita la 24 sep 1995. O alta cladire de 82m lungime s-a construit in latura nordica. In 1996 s-a inceput o noua cladire pentru 20 de chilii

Manastirea Mestecanis

Manastire

Gheorghe Tomoloaga, primar al com Iacobeni, a avut o matusa care a dorit mult in trecut sa fie maica in manastirea Vladimiresti, jud Galati. Dar din cauza perioadei de ateism, dupa anul 1946 nu i s-a mai putut indeplini dorinta, Dupa 1989m inainte de moarte, si-a exprimat dorinta fata de nepot, ca terenul primit de ea ca dota de la parinti in punctul numit "Piciorul Lat", sa fie donat manastirii Vladimiresti pentru construirea unui metoc al acesteia. Fiind la distanta mare si facand parte din alta eparhie, nu s-a putut realiza, asa ca nepotul ei, a luat initiativa indiintarii unei manastiri pe locul respectiv, astfel in cativa ani s-a ridicat pe locul de la "Piciorul Lat' un frumos asezamant monahal cu obste de calugari. Pan in 1999 s-a ridicat biserica, corpul de chilii, turnul clopotnitei si s-a pietruit o alee de peste 100m lungime, plantandu-se pe ambele laturi siruri de puieti, viitori arbori de momlid.

Casa Memoriala Nicolae Labis

Casa Memoriala

Casa memoriala "Nicolae Labis" Malini prezinta ambientul in care a trait si a creat intr-o perioada a vietii poetul Nicolae Labis. Interiorul cuprinde obiecte personale apartinand poetului si familiei sale.

Se afla in localitatea Malini, judetul Suceava, comuna in care poetul a vazut lumina zilei, a trait si a creat o parte insemnata a operei sale.

Inaugurat in decembrie 1975, Fondul Memorial-Documentar Nicolae Labis evoca concret si sugestiv, cu ajutorul patrimoniului disponibil, personalitatea artistica si umana a lui Nicolae Labis, semnificatia operei sale, contextul celor mai importante momente care i-au marcat experienta si creatia.

Casa Memoriala Simion Florea Marian

Casa Memoriala

Casa memoriala "Simion Florea Marian" Suceava a fost inaugurata oficial, ca
instituie muzeistica, in iunie 1974 si ofera vizitatorilor ambianta de epoca in care a trait si a creat academicianul Simion Florea Marian (1847 - 1907), folclorist si etnograf de renume international.

Cladirea, construita in secolul al XVIII-lea, una dintre cele mai vechi case ale
Sucevei, a apartinut initial baronului Kapri, de la urmasii caruia Simion Florea
Marian a cumparat-o in 1884. Fondul cuprinde aproximativ 10.000 lucrari reprezentand documente personale, fotografii de epoca, carti - editii princeps, periodice si scrisori ale unor mari personalitati ale vietii stiintifice si culturale.

str. Simion Florea Marian, nr. 4, Suceava