Obiective turistice din Brasov

Turnul Alb

Turn

Turnul Alb tine de fortificatiile exterioare ale Brasovului medieval fiind situat pe un bot de stanca al dealului Warthe. Turnul Alb are un plan de semicerc inchis, avand partea rotunda indreptata spre deal, inalta de 18 m, iar partea sudica spre oras, inalta de 20 m. In interiorul Turnului Alb existau cinci nivele de galerii de lemn pentru aparatori si paznici.

Biserica Sfanta Treime

Biserica

A fost construita in secolul al XVIII-lea prin contributia ortodocsilor greci si romani. Din cauza sistemului religiilor recepte, ortodocsii nu beneficiau de dreptul de a construi edificii de cult in cetatea Brasovului, de aceea aceasta biserica a fost construita intr-o curte de pe strada Targul Cailor.

Biserica Adormirea Maicii Domnului

Biserica

In secolul al XIX-lea romanii ortodocsi din Cetate nu aveau o biserica si o parohie proprie. Protopul Bartholomeu Baiulescu a obtinut dreptul de a ridica intr-o curte din zona Targului graului (Piata Sfatului) o biserica parohiala.

Biserica Catolica

Biserica

(Muresanilor)
Biserica Romano-Catolica poarta hramul Sfintilor Arhangheli Mihail, Gabriel si Rafael. Edificiul de cult de astazi este ridicat in stil baroc de catre arhitectul Iosif Carol Lamasch intre anii 1776-1782

Biserica Sfantul Ioan

Biserica

Biserica Sfantul Ioan este o cladire in stil gotic care a suferit transformari in perioada umanista si baroca (sec. XVI-XVIII). In forma actuala biserica dateaza din anul 1711, ceea ce explica utilizarea preponderenta a stilului baroc. Biserica apartine calugarilor ordinului franciscan care au fost persecutati si alungati din oras in 1925 de catre sasii trecuti la luteranism.

Sinagoga de pe strada portii

Sinagoga

Reprezinta templul comunitatii evreilor din Brasov, incepand cu anul 1901 cand a fost inaugurat. Sinagoga are planul unei bazilici cu trei nave, este realizata in stilul asa numit spaniol cu elemente decorative gotice (rozasa, ancadramentele ferestrelor si portilor) si romanice.

Sinagoga de pe strada Castelului

Sinagoga

A fost ridicata din cauza cresterii numarului de adepti ai cultului mozaic in Brasov. Sinagoga este decorata in exterior cu motive vegetale si pe fronton, deasupra portalului de la intrare are pictati doi sfincsi. Aceasta este un exemplu rar de pictura figurativa pentru ca reprezentarea figurilor umane si animale este interzisa in cultul mozaic inca de pe timpul lui Moise (porunca a II-a).

Casa Sfatului

Casa

Construita initial ca turn de veghe cladirea a fost transformata in Primarie pe masura ce orasul s-a dezvoltat In 23 decembrie 1420 se incheie un acord intre Adunarea Districtului Tara Barsei si breasla blanarilor privind construirea Casei Sfatului.

Casa Negustorilor

Casa

Cladirea este cunoscuta mai ales sub numele de Casa Negotului (astazi galeriile Corona). A constituit hala orasului Inca din secolul al XVI-lea fiind un loc in care erau depozitate si vandute numeroase marfuri, atelierele produse in ateliere care adesea se aflau in aceeasi cladire.

Cetatea Brasovului

Cetate

Construita in varful unui deal in anul 1395, cetatea a fost una dintre cele mai puternice din Transilvania. Astazi cladirea adaposteste un restaurant cu specific romanesc, nu foarte popular Vechea cetate de pe dealul Sf. Martin a fost distrusa in anul 1529.