Obiective turistice din Brasov

Casa Inochentie Micu Klein

Casa

Aceasta casa a fost locuita de catre Inochentie Micu Klein intre anii 1729-1735, carturar iluminist, inalt pelat greco-catolic, membru al Dinastiei Transilvaniei, coautor la „Supplex Libellus Valachorum”. Cladirea este una din cele mai vechi din oras, fiind construita in 1727 in stilul Renasterii transilvanene. Pana in 1737 Fagarasul a fost resedinta Episcopiei greco-catolice, an in care aceasta a fost mutata la Blaj de catre Inochentie Micu Klein.

Muzeul Tarii Fagarasului

Muzeu

A fost infiintat in anul 1923 pe baza colectiei etnografice a profesorului Valeriu Literat (1885-1972), reprezentant de frunte al vietii culturale din orasul Fagaras, din perioada interbelica. La inceput muzeul din Fagaras a functionat sub egida „Astrei” si in custodia colectionarului, pana in 1951 cand i-a fost atribuit un sediu stabil si a primit statutul de institutie de stat.

Manastirea Berivoi

Manastire

Situaa la poalele versantului muntos al Muntilor Fagas intre doua dealuri impadurite si in apropierea apelor cristaline ale raului Berivoi, manastirea este atestata inca de la mijlocul secolului XVIII, epoca in care se stie ca era una dintre cele mai mari manastiri din Transilvania, cu obste mare si important prestigiu.

In anul 1761, impreuna cu alte locasuri de cult din Tara Fagarasului, manastirea este distrusa de generalul austriac Buccow. O parte din calugari trec muntii in Tara Romaneasca, altii se refugiaza la manastirea Bucium, din apropiere, unde au dus si clopotele manastirii. Acestia din urma, impreuna cu vietuitorii din acea manastire, au fost arsi de vii in biserica de lemn a manastirii, care a fost incendiata de asediatori.

Pestera Liliecilor

Pestera

Pestera Liliecilor numita si Pestera Badichii sau pestera Mare din judetul Brasov are numele inspirat de coloniile de lilieci ce le adaposteste.

Peștera Râșnoavei

Pestera

Pestera Rasnoavei ce se afla in muntii Postavaru este inclusa in pesterile cu nivel ridicat de dificultate.

Pestera Valea Cetatii

Pestera