Obiective turistice din Brasov

Casa Honterus

Casa

Situata in strada Nicolae Balcescu la numarul 40 casa a fost denumita astfel dupa umanistul Johaness Honterus (1498-1549). In aceasta casa s-a nascut in anul 1498 marele umanist sas Johannes Honterus.

Cetatea Rasnov

Cetate

Ridicata de catre cavalerii teutoni pe o stanca calcaroasa inalta de 150 metri situata la sud-est de targul Rasnov, cetatea a fost extinsa ulterior cu ajutorul comunitatilor sasesti din Rasnov, Cristian si Vulcan

Cetatea Taraneasca

Cetate

Ridicarea cetatii Feldioarei a fost atribuita, atat de legendele populare cat si de istoricii mai vechi, cavalerilor teutoni. Sapaturile efectuate de specialisti au dovedit ca in acest loc nu a existat o cetate a cavalerilor teutoni din secolul al XIII-lea.

Cetatea Bran

Cetate

Cetatea Bran, aflata dincolo de trecatoare, spre Ardeal a fost ridicata de cavalerul teuton german Dietrich, dupa 1212. Facuta la inceput din lemn, ea este inlocuita de sasi prin una de piatra, zidita pe la 1377 sub domnia regelui Ludovic. Pe la sfarsitul secolului al-XV-lea regele Vladislav o vinde brasovenilor, pentru 1000 de florini cu tot tinutul inconjurator. Orasul Brasov, a infiintat acolo o vama.
Refacuta in anul 1608 cetatea Bran ramane a orasului Brasov pana la 1878 cand statul austro-ungar o transforma pentru scopuri militare retezandu-i turnurile.
Orasul Brasov, a daruit aceasta cetate reginei Maria, ca resedinta de vara. In curtea interioara a castelului este o fantana adanca de 58 de m sapata in stanca, ce a servit de-a lungul veacurilor ca adapost.

Cetatea Harman

Cetate

Biserica-cetate din Harman a fost construita in stil romanic in secolul al XII-lea. Zidul de incinta al cetatii are o forma ovala - asemanatoare cu cea de la biserica evanghelica din Prejmer fiind inalt de 12 metri si intarit cu sapte puternice turnuri de aparare, unele dotate cu orificii pentru turnarea de smoala topita asupra asediatorilor. In anul 1552 voievodul Moldovei a asediat cetatea Harman fara succes.

Cetatea Prejmer

Cetate

Biserica a fost construita de in plan de cruce greaca in secolul al XIII-lea. In jurul acesteia a fost construita o cetate taraneasca pentru aparare comunitatii sasesti. Fiind situata in estul Transilvaniei, cetatea trebuia sa apere pasul Buzaului, a fost atacata de 50 de ori nefiind cucerita niciodata de turci. Zidurile cetatii dateaza din perioada primei invazii turcesti, 1425-1505. Zidurile au 12 m inaltime. In totalitate sunt 272 camere care sunt aranjate asimetric pe 4 nivele

Biserica Sanpetru

Biserica

Biserica din Sinpetru dateaza din secolul al XIII-lea, ea a fost construita ca o basilica cu trei nave, care in 1794 a fost in intregim demolata. Urmele picturii de pe zidul de incinta dateaza din secolul al XIII-lea probabil in anul 1240 cand ordinul Cistercian a dedvenit patronul Bisericii din Sanpetru

Muzeul de Arta

Muzeu

Muzeul de Arta Brasov cuprinde o galerie nationala de arta plastica la etajul cladirii, o sectie de arta decorativa romaneasca si straina la subsol, iar la parter sunt organizate lunar expozitii temporare cu caracter national

Adresa: Bdul Eroilor nr 21

Muzeul de Etnografie

Muzeu

Ghidul Muzeului de Etnografie Brasov si-a propus sa ofere publicului o imagine de sinteza, de evocare a lumii rurale traditionale care a existat timp de trei secole (sec. XVIII - sec. XX) in partea de sud - est a Transilvaniei.

Muzeul Sportului Transilvan

Muzeu

Muzeul Sportului Transilvan si-a propus sa ofere publicului o imagine a lumii sportului transilvan de-alungul timpului.

Str. G. Cosbuc nr 9