Statiuni Balneo din Cluj

Statiunea Balneo Cojocna

Balneo

Sunt situate in partea estica a comunei Cojocna, pe versantul stang al paraului Valea Sarata, la o altitudine de 340 m. Climatul bland al statiunii si cadrul pitoresc imbogatit de doua lacuri de acumulare (Lacul Toroc si Lacul Mare) constituie locul ideal pentru tratarea multor afectiuni. Statiunea pune la dispozitia oaspetilor sai bai reci si bai calde. Pentru baile calde exista bazine amenajate pe locul vechilor exploatari de sare care au fost active din timpul romanilor pana in Evul Mediu.

Statiunea Balneo Someseni

Balneo

Baile Someseni sunt situate in partea estica a Clujului, la aproximativ 4 km de zona centrala. Aflate la o altitudine de 360 m, baile stau pe un masiv de sare situat la mica adincime. Gratie virtutilor lor terapeutice, numeroasele izvoare minerale cu ape bicarbonate, cloruro-sodice si radioactive ofera posibilitati de tratare a diferitelor boli.

Statiunea Balneo Baita

Balneo

Statiune balneoclimaterica, situata la 265 m altitudine, in apropierea satului cu acelasi nume, are o existenta milenara, atestata de dovezi privind folosirea apelor minerale inca din vremea romanilor. Climatul bland, cele doua izvoare minerale hipotermale (18-20 grade Celsius) bicarbonate, slab clorurate si sulfuroase sunt indicate in special pentru tratarea bolilor de piele si a bolilor reumatice.

Statiunea Balneo Ocna Dejului

Balneo

Situata la o altitudine de 320 m, statiunea dispune de o serie de piscine amenajate pe locul unei vechi exploatari de sare. Apa acestuia are o concentratie de pana la 250 g/l, fiind indicata in special in tratarea afectiunilor reumatice.

Statiunea Balneo Turda

Balneo

Se afla intr-o zona depresionara inconjurata de paduri, in partea de sud a municipiului Turda, la o altitudine medie de 360 m. Baile datand din vremea romanilor au fost mentionate inca din Evul Mediu si pana la sfarsitul secolului al XVII-lea sub numele de "Ocnele de sare de la Turda". Cele mai importante lacuri din statiune sunt: Lacul Roman, Lacul Privighetoarea etc. Statiunea este recomandata in tratarea diferitelor afectiuni, in special celor ale aparatului locomotor.