Obiective turistice din Alba

Rezervatia de zada

Rezervatie

Este o rezervatie stiintifica forestiera aflata in muntii Trascau ce contine formatii vegetale seculare de larice (numita popular brad rosu fiind singurul conifer cu frunze cazatoare din Europa).

Cascada Pisoaia

Cascada

Rezervatia Dealul cu Melci

Rezervatie

Rezervatia naturala paleontologica Dealul cu Melci este situata in muntii Bihor si constituita din depozite senoniene cu mare densitate de gasteropode fosile (mii de melci ramasi din marile calde cretacice acum 15 milioane de ani) pe suprafata de 1ha.

Cheile Intregalde

Chei

Cheile Întregalde se afla in Alba, Garda de jos, sunt rezervatie naturala geologica cu un relief ce contine portaluri, conuri de grohotis si plante pe care de disparitie ca floarea de colt.

Cheile Glodului

Chei

Cheile Glodului sunt o rezervatie naturala complexa fiind situate la limita dintre judetele Alba si Hunedoara, pestera feciorilor, pestera cu doua guri si pestera zidita.

Pestera Scarisoara

Pestera

Pestera Scarisoara este cea mai mare pestera cu gheata din Romania si al doilea ghetar subteran fiind o zona la care accesul nu se face usor insa peinsajul e dincolo de orice asteptari.

Pestera Huda lui Papara

Pestera

Peestera Huda lui Papara se afla in muntii Trascau. Pestera este considerata cea mai veche din Europa si are de asemenea dimensiuni impresionanta cartografiate de speologi.

Pestera Poarta Zmeilor

Pestera

Pestera Poarta Zmeilor cea mai veche din muntii Trascau este recunoscut pentru diversitatea formatiunilor precum stalactitie, stalagmite si gururi.

Barajul Tău

Baraj

Pe acelasi Drum al Regelui, dupa cativa kilometri se ajunge la barajul Tau, loc in care peinsajul este de-a dreptul fabulos.
Bazinul raului Sebes, unde e situat barajul fiind unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania.

Pestera Hodobana

Pestera

Pestera Hodobana se gaseste in judetul Alba, comuna Arieseni, satul Hodobana. Hodobana este o pestera activa considerata un mister pentru speologia romaneasca.