Cascade din Maramures

Cascada Cailor

Cascada

Este situata in apropiere de statiunea turistica Borsa – Complex, in partea de NE a Muntilor Rodnei. Apa adunata dintr-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros, in mai multe trepte, rezultand o minunata cascada. Este accesibil din mai multe directii, dinspre Borsa-Complex cu telescaunul, sau pe jos, sau dinspre zonele mai inalte ale Muntilor Rodnei.

Cascada Sipot

Cascada

S-a format pe paraul Nadosa, afluent de stanga al raului Sapanta, in sectorul de defileu. Reprezinta o spectaculoasa cadere de apa de cca 10 m inaltime dar cu debit foarte mare. Spatiul rezultat prin eroziunea de la baza cascadei are aspectul unui mare lac involburat. Accesul se poate face si cu masina dinspre localitatea Sapanta sau pe jos dinspre Pasul Huta.

Cascada Covatari

Cascada

Este situata in bazinul hidrografic al raului Sapanta, pe paraul Runc, afluent de dreapta. S-a format in sectorul de defileu, unde apa are o cadere printr-o strunga, de cca 20m. Poate fi admirata atat de sus, cat si de la baza unde aerul este puternic imbibat cu vapori de apa rezultati prin caderea tumultoasa. Accesul este posibil atat dinspre satul Sapanta (cu masina doar pana la un anumit loc) cat si dinspre Cheile Tatarului sau Cabana Agris.

Cascada Strungi

Cascada

Este rezultatul curgerii apei unui parau peste abruptul platoului vulcanic al Muntilor Ignis. Cascada are cca 20 m inaltime, apa se imprastie sub forma unei perdele, iar in timp de iarna ingheata, rezultand un peisaj de vis. Este localizata in apropierea cabanei Agris(NE) iar accesul se poate face dinspre Sighetul Marmatiei peste Dealul Solovan, dinspre Iapa si Vadu Izei.

Cascada Macarlau

Cascada

Reprezinta o cascada mai grau accesibila dar in acelasi timp spectaculoasa, fiind situata pe traseul dinspre Valea Macarlau spre Varful Toroiaga